Sa ranijih protesta / - Н1
09/01/2022 u 17:48 h
Ana GajevićAna Gajević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Протести у Србији се настављају 15. јануара: Блокираће улице и границе

- Договорили смо план одбране Србиjе од Рио Тинта и других тровача, а главни тровач jе Александар Вучић - поручују организатори

Након састанка СЕОС-а, Еколошког устанка и других организациjа широм Србије договорено jе да ће се наставити са протестима већ 15. jануара, те да ће тада бити блокиран аутопут у Београду и jедан гранични прелаз.

Ђорђе Микетић из Еколошког устанка рекао jе за Нова.рс да jе завршен „историjски састанак“ коjи jе окупио више од 40 организациjе из цијеле Србиjе.

 - Договорили смо план одбране Србиjе од Рио Тинта и других тровача, а главни тровач jе Александар Вучић. Конкретно, ићи ћемо пред Владу да наши представници уђу на сједницу Владе како би тражили документа на увид. Већ 15. jануара биће блокада у Београду и цијеле Србиjе, плус jедан гранични прелаз као опомена - рекао jе Микетић за Нова.рс и додао:

 - Након тога, 22. jануара биће огроман протест и блокада jедне локациjе, коjу ћемо накнадно утврдити али мислим да ће бити Прељина. Ако и даље не буду ништа урадили до краjа мјесеца, блокираћемо више граничних прелаза - подвукао jе Микетић и нагласио да jе састанак био веома користан и да jе разговарано о побошљању координациjе на пољу цијеле Србиjе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 15:41