Danka Ilić / - FOTO: AMBERAALERT
04/04/2024 u 15:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Retrospektiva ubistva male Danke: Osumnjičeni je udarili autom, bacili na deponiju, na pitanje oca kazali da je nisu vidjeli

Ministra unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić održava konferenciju za medije povodom ubistva Danke Ilić (2). On je između ostalog kazao da je jedan od osumnjičenih do detalja govorio o zločinu.

-  Zločin koji je počinjen nad malom Dankom duboko je potresao  Srbiju. Izražavam najdublje saučešće porodici male Danke. Nakon desetodnevne potrage pripadnici MUP uhapsili su S. J. i D. D, osumnjičene da su autom uradili i ubili Danku, pa njeno tijelo bacili na deponiju - rekao je ministar, javljaju Novosti.

Gašić ističe da su obojica priznali i do detalja opisali zločin.

Dok je cijela Srbija tražila malu Danku, osumnjičeni za ubistvo ponašali se normalno

- Prema svim informacijama kojima raspolažemo, iznjeću vam retrospektivu. Majka Ivana Ilić je u 13.10 došla sa djecom iz Bora. Ona se igrala sa djecom i slikala ih. Mužu je u 13.22 poslala slike. Sin joj je tražio vodu, a za par minuta je shvatila da Danke nema. U 13.51 je zvala muža, a policija je stigla u 13 i 59 - rekao je ministar Gašić.

U 18.57 časova aktiviran je sistem Pronađi me, podsjeća ministar Gašić.

- Mi smo do detalja pratili kretanje majke, i svih mogućih lica koja su prolazila istom trasom. Provjeravali i kada je nastala fotografija. To su nam bili bitni činioci za dobijanje informacija koliko je dijete bilo van vidokruga majke. Način funkcionisanja sistema Pronađi me je objašnjen više puta, i zašto nije aktiviran odmah. Mi smo prošle godine imali preko 600 prijava nestanaka, i uglavnom djecu nađu za nekoliko sati - istakao je Gašić.

Dodaje da je Danka izašla iz dvorišta, i kretala se asfaltom.

Osumnjičeni tijelo prebacio sa deponije?

- Imamo saznanje da je jedan od osumnjičenih prebacio tijelo na drugu lokaciju - kazao je Gašić.

Gašić je rekao da su dvojica osumnjičenih poligrafski ispitani i da je reakcija vozač automobila bila registorvana kao ona koja kasni, a suvozač je imao reakciju, oduzeta su sva tri automobila, odkale su uzeti sve što je potrebno za forenziku.

- Njih dvojica su nas odveli na deponiju, ali imamo saznanja da se jedan vratio 28. marta i da je prebacio tijelo na drugu lokaciju. Jedan na drugog prebacuju krivicu - rekoa je Gašić, prenosi RTS.

- Majka je oko 13.50 vidjela bijeli auto i muško lice pored vozila fiat panda, u kom su bili osumnjičeni. Oni su rekli da su bili na radnom zadatku u Banjskom polju, da provjere šahtu. Njihovo kretanje je zabilježeno na kameri. Kasnije je zabilježeno da se vozilo zaustavilo kod kapije oko 13 i 50. Vozilo u kom su bili S. J. i D. D. je bilo ispred kapije oko 2 i po minuta, stali su zbog potrebe za toaletom. Potom su krenuli, i djevojčicu udarili nekih 30-40 metara od mjesta zaustavljanja. Autom je upravljao D. D., a S. J. je tijelo djevojčice prebacio na zadnje sjedište preko alata. Dogovorili su se da tijelo djevojčice bace. U 13.57 ih je zaustavio otac djevojčice i pitao da li su vidjeli Danku, na šta su odgovorili negativno - rekao je ministar.

Potom su se odvezli do deponije i tijelo djevojčice bacili na deponiju.

- O monstruoznosti svjedoči i to da je na poziv direktora D. D. otišao da traži djevojčicu u Banjskom polju, svjestan da ju je usmrtio. Tog dana na teritoriju Banjskog polja ušlo je 17 vozila, a samo su dva izašla van Banjskog polja, do dolaska policije i zaprečavanja puteva. To je bitno zato što je, bilo simptomatično da 150 metara od mjesta gdje su se zaustavili u dvorištu porodice Ilić, tih 150 metara prelazili su pet i po minuta. Kao i što znamo da su na deponiji bili minut i 41 sekundu - kazao je Gašić.

Ministar policije je rekao da je kompletan teren pretraživan više puta od strane svih mogućih službi i sredstava.

Podsjetimo, potraga za Dankom Ilić (2) završila se tragično, pošto su dvojica muškaraca priznala ubistvo djevojčice.

Ubistvo su izvršila dvojica radnika Javnog komunalnog preduzeća "Vodovod" iz Bora, S. J. (50) iz sela Luka i D. D. (50) iz sela Zlot.

S. J. je osumnjičen da je službenim vozilom "fijat panda" u Ulici Radomira Putnika udario pješaka, dvogodišnju Danku Ilić, i usmrtio je. Zajedno sa kolegom D. D. ijtelo ubijene Danke ubacio je u gepek vozila, nakon čega su se odvezli do divlje deponije na Starobanjskom putu, kod Bora, gdje su tijelo izbacili sa desne strane puta - kaže izvor blizak istrazi.

Kako "Novosti" saznaju, djevojčica je davala znake života kada su je udarila kola i kada je stavljena u gepek. Tačan uzrok smrti male Danke pokazaće obdukcija kada bude pronađeno tijelo.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 06:20