Никола Селаковић / - РТС
13/05/2022 u 14:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Селаковић: Четири државе повукле признање Косова

Овим гестом, како је поручио, Србија жели да да шансу државама чланица Савјета Европе да у јуну не покрену поступак пријема Косова у ову организацију

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић изјавио је, након сједнице Савјета за националну безбједност, да је предсједнику Александру Вучићу данас предао ноте четири државе које су повукле признање Косова.

 - Савјет за националну безбедност овластио је предсједника Вучића да када буде сматрао за потребно обавијести ширу јавност о којим државама је ријеч- рекао је Селаковић.

Овим гестом, како је поручио Селаковић, Србија жели да да шансу државама чланица Савјета Европе да у јуну не покрену поступак пријема Косова у ову организацију.

 - Тиме желимо да покажемо нашу спремност да разговарамо и да до рјешења долазимо кроз дијалог, а никако унилатерално, рекао је Селаковић.

Такође, Селаковић је пренио да су њихове обавјештајне службе дошле до сазнања да најмање двије велике државе раде на пружању озбиљне логистичке подршке Приштини у кампањи за нова признања, као и за зауставаљање кампање Србије за повлачење признања.

Сједници у згради Генералног секретаријата предсједника Републике присуствовали су и министар одбране Небојша Стефановић, министар спољних послова Никола Селаковић, министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић, предсједник Скупштине Ивица Дачић и други министри.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 23:44