/ - FOTO: MUP, PRIVATNA ARHIVA - preuzeto sa Kurir.rs.
19/06/2024 u 19:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Sradnik "kavčana" osumnjičen za ubistva glumio da je mrtav: "Upao u restoran i viknuo kalispera"

Milinko Brašnjović (42), označen kao pripadnik glupe Veljka Belivuka, Darka Šarića i saradnik kavačkog klana odnosno Radoja Zvicera, izručen je juče Srbiji iz Španije gdje je uhapšen u februaru ove godine zbog ubistva škaljaraca u Atini.

Njega su na okrivljeni-svjedoci na suđenju Belivukovoj grupi označili i kao direktnog izvršioca ubistva vođa škaljarskog klana u Atini i do detalja opisali kako je sve izvedeno, podsjeća Kurir.rs.

(VIDEO) Španija izručila Srbiji osumnjičenog za ubistvo "škaljaraca" u Atini

- Milinko Brašnjović koji je bio jedan od direktnih izvršilaca mi je ispričao da su bili uhapšeni par dana ranije u Atini i da je Veljko bio ljut, da su nosili maske i da su se dvoumili da li da ulaze u restoran jer je bilo kamera. On je objasnio da je ušao i rekao "kalispera". Vidio je da nisu za stolom za kojim je trebalo da sjede Dedović i Stamatović, ali da ih je vidio za drugim stolom i da nisu obraćali pažnju, da je on pucao u Dedovića, a da je Lainović prišao i pucao u Stamatovića koji je skočio na pištolj - rekao je Bojan Hrvatin na suđenju koje je obustavljeno i u ponedeljak je krenulo iz početka.

Određen pritvor osumnjičenom za ubistvo "škaljaraca" u Atini

S obzirom da je Hrvatin uhapšen mjesica nakon što je 4. februara 2021. godine pala čitava Belivukova grupa, Miljković ga je na suđenju pitao da li je bio u kontaktu sa njima od kada su uhapšeni, a on je rekao da je sa njima kontaktirao čak i Brašnjović.

Ja, Brašnjović i Roganović smo te preko advokata pitali oko mašine kada je nađena, ti si poslao poruku "ne brinite braćo, kuća je kao apoteka", na papiriću je bilo - rekao je Hrvatin, a onda za tužioca pojasnio da je i sa onima koji su na slobodi komunicirao.

Lažirana smrt:

Svjedočeći o zločinima zloglasnog klana okrivljeni-svjedok Srđan Lalić je takođe govorio o Brašnjoviću i otkiro da su imali "krticu" među "škaljarcima" koja je povjerenje stekla tako što je vođama škaljarskog klana obećala da može da otme i ubije Brašnjovića.

Oni su to, prema tvrdnjama svjedoka saradnika, prihvatili i platili 200.000 eura.

- Izrežirali smo sve, ja sam kupio lažnu krv, koja se koristi na filmskim setovima, polili smo i razmazali po stanu, a u blizini kuće braće Budimir (optužena braća Miloš i Marko Budimir, prim.aut) smo iskopali rupu i slikali ga kao mrtvog - otkrio je Lalić kako su, preko isceniranog ubistva uhapšenog Brašnjovića uspjeli da ubace krticu u suprotstavljeni klan i preko nje dobijaju sve informacije.

(Kurir.rs)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. jun 2024 13:07