/ - Фото: МУП СРБИЈЕ
23/06/2022 u 08:58 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šta je u porukama koje Stefanović pominje: Žandarm Vučko, Belivuk i žena D

"Zna ona. Zna šef. Zna glavni šef. Ali nema dana da mi neko pet puta ne kaže od njih da te držim pod kontrolom da ne uradiš ništa. I moraš da se sabereš. Polako"

Javnost poslednjih dana svjedoči pravom medijskom cirkusu, u kojem su glavni akteri bivša državna sekretarka MUP Srbije Dijana Hrkalović i njen nekadašnji šef, sada ministar odbrane Srbije , Nebojša Stefanović, piše Nova S.

U svom odgovoru na optužbe, ministar je naveo niz novih na račun Hrkalovićeve, između ostalog i to da je njen bivši ljubavni partner bio "na vezi sa Belivukom". Pretpostavlja se da se radi o žandarmu Nenadu Vučkoviću Vučku, a čiju prepisku je NIN objavio pre nekoliko mjeseci.

-Krucijalna stvar u postupku koji se vodi protiv Hrkalović je predmet nedostavljanja poruka tužiocu nakon vještačenja telefona Veljka Belivuka, u tim porukama se on dopisuje sa jednim visoko pozicioniranim službenikom koji je u to vrijeme bio u intimnim odnosima sa Dijanom Hrkalović- naveo je Stefanović i zatražio od suda da objavi sve te poruke.

Dijani Hrkalović se sudi za trgovinu uticajem a između ostalog se tereti i za nedostavljanje telefona Veljka Belivuka u slučaju „ubistva na šinama“, za koje je Belivuk pod neobičnim okolnostima oslobođen.

Vjeruje se da Stefanović u svojoj izjavi misli na Nenada Vučkovića Vučka, kojeg su mediji ranije označavali kao ljubavnog partnera Hrkalovićeve.

NIN je pre nekoliko mjeseci ekskluzivno objavio prepisku između Vučka i vođe ozloglašenog klana Veljka Belivuka. Međutim, u tim porukama se spominje više ljudi, a između ostalog, i izvjesna "žena D", za koju se pretpostavlja da je Dijana Hrkalović.

-Najznačajnija je poruka koju je Belivuku 20. oktobra 2016. poslao tadašnji glavni koordinator Žandarmerije Nenad Vučković Vučko: „Zna ona. Zna šef. Zna glavni šef. Ali nema dana da mi neko pet puta ne kaže od njih da te držim pod kontrolom da ne uradiš ništa. I moraš da se sabereš. Polako- navodi se u porukama između Belivuka i Vučkovića, piše „NIN“.

U istoj prepisci, Vučković dodaje: „Imamo jake pozicije brate. Imaš mene u deset ljudi sam u policiji, a tu sam ti na usluzi non stop i znaju da smo zajedno. Ako smo pametni samo ne može da nas dobije niko na polju tribine i naših poslova.“

Belivuk pita za parolu, a Vučković mu odgovara: „Pitaću šefa“, pa kasnije: „Sutra ujutru se viđam sa Nebojšom, pa ću i njemu reći“.

U izvještaju, do kojeg je došao NIN, konstatuje se da se „Ona“, „D“ i „Drugarica“, kako pišu Vučković i Belivuk, odnosi na uhapšenu državnu sekretarku MUP Dijanu Hrkalović. Međutim, ne piše ko su ti iznad nje, „šef“ i „glavni šef“.

Vučković godinama unazad poznat kao prijatelj navijača

Pomenuti Vučković godinama unazad je povezivan sa ljudima iz kriminalnog miljea, viđen je na utakmicama i u društvu navijača. Na jednoj fotografiji vidi se kako na utakmici navija sa ubijenim Aleksandrom Stankovićem zvanim Sale Mutavi i uhapšenim Belivukom.

Na kriminalne veze Vučkovića ukazao je i Vojni sindikat Srbije koji je podnio krivičnu prijavu protiv oficira vojske. Oni su, kako tvrdi sindikat, omogućili Stankoviću, Vučkoviću i Belivuku da koriste strelište, naoružanje i municiju Vojske Srbije kako bi uvježbavali gađanje u kasarni u Pančevu. Tužilaštvo je obustavilo postupak navodeći da nije moglo da utvrdi da li su navodi sindikata tačni jer su pojedini dokazi nestali.

Ipak, jasno je da je "pukla" ljubav između nekadašnjih saradnika, a žandarma Vučka je prvi javno branio upravo Stefanović.

Ministar policije Nebojša Stefanović u javnosti je pokušao da zaštiti Vučkovića rekavši da ne vidi u čemu je problem što se žandarm druži sa navijačima na tribinama, koji su već u to vrijeme iza sebe imali poduže dosijee.

-Ne mislim da postoji krivično djelo biti navijač ili vođa navijača- rekao je Stefanović u oktobru 2016. godine.

Da se Vučković družio sa ubijenim Saletom Mutavim potvrdila je i Dijana Hrkalović u svom najnovijem gostovanju, u jutarnjem programu na TV Happy.

Ona je ponovila da lično ne poznaje Aleksandra Stankovića, kako su mediji navodili, ali da zna da se Vučković družio sa njim.

-Da, znam da su imali neko poznanstvo- rekla je Hrkalović.

Podsjetimo, Hrkalović je tokom proteklog vikenda dala prvi put intervju za medije, za "Objektiv" je navela niz optužbi na račun ministra Stefanovića, kako je on "montirao" Jovanjicu, prisluškivao predsjednika, ali i štitio Belivuka. Nakon toga, počinje javno prepucavanje nekadašnjih bliskih saradnika.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 16:52