Grad Subotica / -GRAD SUBOTICA
06/12/2022 u 15:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Subotica novac za proslavu Nove godine preusmjerila za liječenje djece

Dio iznosa će biti preusmjeren za studentske stipendije, odlučio je gradonačelnik

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić odlučio je da sredstva iz budžeta grada u iznosu od 5,9 miliona dinara, opredijeljena za doček Nove godine na gradskom trgu, budu kao i prošle godine preusmjerena mladima i za liječenje djece.

Dio iznosa će biti preusmjeren za studentske stipendije, čime će biti omogućeno da, pored već dodijeljenih 100, bude odobreno dodatnih 38 gradskih stipendija, za studente koji su kao rangirani na listi ostvarili 110 bodova, na osnovu odluke koju je ranije donio gradonačelnik.

 - Takođe, 959.000 dinara biće usmjereno na budžetski Fond za podsticanje razvoja mladih talenata, te će svih 237 učenika i studenata koji su konkurisali i ispunjavaju uslove konkursa dobiti sredstva namijenjena usavršavanju i razvoju svog talenta -  navodi se u saopštenju kabineta gradonačelnika.

Dodaje se da će 500.000 dinara biti usmjereno na račun Fondacije za pomoć pri liječenju teško oboljele djece i omladine.

- Preko Fondacije, grad je za pomoć u lečenju teško oboljele djece i omladine u tekućoj godini realizovao 83 molbe - navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 10:38