/ - LUKA BOJOVIĆ - FOTO: EPA
04/07/2024 u 16:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Tužilaštvo predalo optužnicu za pripremanje ubistva Luke Bojovića

Više javno tużilaštvo (VJT) u Beogradu saopštilo je da je predalo optužnicu protiv petorice okrivljenih za pripremanje ubistva Luke Bojovića.

VJT navodi da se optužnicom koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, Nikola P, Milan I, Filip K, Saša K. i Bogdan P. terete se za krivično djelo „teško ubistvo“, piše N1.rs.

Nikola P. i Saša K. terete se i za krivično djelo „nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija“, a Milan I. za krivično djelo „neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

Postoji opravdana sumnja da je ova grupa od početka februara do 10. maja 2024. godine zajedno, s umišljajem, nabavljala sredstva za ubistvo Bojovića, dogovarali se, planirali i organizovali njegovo izvršenje.

Petorica uhapšenih na Vračaru pripremali ubistvo Luke Bojovića

Filip K. je, kako se sumnja, okupio ostale osumnjičene i dodjelio im zadatke u cilju izvršenja krivičnog djela, s kojima su se svi osumnjičeni složili, navodi VJT.

U tom cilju iznajmili su tri „štek stana“ na Vračaru i vozilo u renta-kar agenciji, opservirali su lokaciju na kojoj je planirano izvršenje krivičnog djela, a Milan I. je bio zadužen da prodajom kokaina pribavi novac potreban za pripremu i organizovanje ubistva.

Tužilaštvo navodi da su okrivljeni nabavili pištolj marke „Walther Creed“ s izbrušenim serijskim brojem, pa su u Velikom selu, u njivama iza Dunava 3. maja 2024. godine vršili isprobavanje pomenutog pištolja namenjenog za ubistvo Bojovića.

Njih je u izvršenju pripremanog krivičnog djela, spriječila policija 10. maja 2024. godine.

Kod Nikole P, čiji je zadatak, kako navodi VJT, bio da ubije Bojovića, prilikom hapšenja je pronađen pištolj marke „Walther Creed“ s 14 metaka.

U garaži koja se nalazi u dvorištu porodične kuće Milana I. pronađeno je 73,26 grama kokaina.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. jul 2024 16:32