/ FOTO: IRFAN LIčINA/NOVA.RS; NENAD MIHAJLOVIć
14/04/2022 u 20:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Усаме Зукорлић: Поводом смрти мог оца није ништа урађено, то је скандалозно

Умро је наш лидер и великан, једна од највећих личности овдје на Балкану, а нису одрађене неке елементарне ствари, казао је муфтијин син

Лидер Странке правде и помирења Усаме Зукорлић за Н1 је говорио о кривичној пријави против Н.Н. лица коју је поднио Републичком јавном тужилаштву, заједно са лабораторијским извјештајима који показују да његов отац Муамер Зукорлић није преминуо природном смрћу у новембру 2021. године, већ је био отрован храном.

- Нисам се помирио ја, и мени блиски, са чињеницом да је умро лидер наш, великан, државни функционер, једна од највећих личности овдје на Балкану, а да нису одрађене неке елементарне ствари као што је увиђај, давање изјава, установљавање узрока смрти у болници, па чак и обдукција која би се у том тренутку много лакше радила него у неком каснијем периоду- истакао је Зукорлић у разговору за Н1.

Додао је да после смрти његовог оца скоро ништа није урађено што је, како је рекао, можда и скандалозно сазнање.

- То је био довољан разлог мени, и мени блискима, да узмемо узорке на један дискретан начин прије укопа, и да онда додатно одрадимо неко истраживање да би ми били сигурни, и да би отклонили сваку сумњу о узроку смрти, али, ето, резултати су били такви какви јесу, и на основу њих смо покренули цијели овај процес - објаснио је Зукорлић.

Рекао је да спровођење истраживања није било нимало једноставно, и да су контактирали двије независне лабораторије, које нису знале једна за другу, нити чији је узорак.

- Одрадиле су извештај. Једна је казала да постоји висока вјероватноћа да је дошло до тровања тешким металима, у другом извјештају је писало да је дошло до тровања храном, што нам је било довољно да имамо основану сумњу да муфтија није преминуо природном смрћу, и оно због чега смо и покренули цијели процес је да бисмо ми у коначници знали истину и са сигурношћу знали под којим околностима је наш отац и наш лидер умро- поручио је Зукорлић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 03:48