/ MARKO MILJKOVIć I VELJKO BELIVUK FOTO: PRINTSCREEN/TV PINK
14/07/2022 u 16:17 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Velja Nevolja i stadion Partizana prao kiselinom

Veljko Belivuk, Marko Miljković i članovi njihove kriminalne grupe, nakon što su oteli Nikolu Mitića, odveli su ga u prostorije stadiona FK Partizan u Humskoj ulici, gdje su ga tukli i ispitivali

Veljko Belivuk, Marko Miljković i članovi njihove kriminalne grupe, nakon što su oteli Nikolu Mitića, odveli su ga u prostorije stadiona FK Partizan u Humskoj ulici, gdje su ga tukli i ispitivali. Nakon što je donesena odluka da se Mitić ubije u Ritopeku, morali su izbrisati snimke sa sigurnosnih kamera i očistiti prostorije stadiona Partizan kiselinom, a Nikola Spasojević je za tu priliku donio boju, ekskluzivno otkriva Nova.rs.

Iza zatvorenih vrata baze u Humskoj, kako je kriminalna grupa nazvala Partizanov stadion, odvijale su se gotovo identične strahote koje su bile skrivene u kući u Ritopeku, takozvanoj klaonici. Kako se vidi iz optužnica protiv klana Belivuk-Miljković za uboistvo Nikole Mitića, Mitić je takođe muče u “bazi”, piše Nova S.

 Mitić je otet u neposrednoj blizini američke ambasade u Beogradu, pred velikim brojem ljudi. Belivuk i Miljković su otmicu izveli lično, u svojoj blindiranoj Škodi Superb, zbog čega su se kasnije bojali da bi mogli biti uhapšeni, upravo zbog velikog broja svjedoka. Zato ih je Belivuk zamolio za dodatni oprez...

Nakon što su ga strpali u automobil, Mitića su odveli u prostorije stadiona gdje su ga, osim Belivuka i Miljkovića, naizmjenično ispitivali i tukli Srđan Lalić, Miloš Budimir, optuženi Bojan Hrvatin, Dejan Tešić i Senad Rešović, tražeći da kaže ko ga je poslao, da ih slijedi. Uzeli su mu telefon sa aplikacijom Sky i natjerali ga da im da kod za otključavanje.

Belivuk: Reci mi ko te je poslao, reci mi sad, ubiću te, reci mi ko te je poslao”, rekao je Belivuk Mitiću.

Mitić: "Što vi mislite ko sam ja..." (čuju se batine u pozadini)

Belivuk: Ko te poslao, mama,..., reci kako se zoveš, reci kako se zoveš, ubit ću te.

Mitić: "Laza brate"

Belivuk: "Koji Laza?" (u pozadini se čuju udarci)

Belivuk (u govornoj poruci): Evo, sad otključava telefon, Laza ga poslao da nas ubije, ja sam mu mater. (u pozadini se ponovno čuju udarci).

U optužnici, u koju je portal "Nova.rs" imao uvid, nalazi se jedna fotografija Mitića iz te sobe, na kojoj se vidi kako sjedi na ugaonoj garnituri, dok su ostali optuženi oko njega.

I Bojan Hrvatin, koji je tužiteljstvu odlučio ispričati sve što zna o zločinima, progovorio je o ovom događaju, rekavši da je Miljković tada gledao s kim je Mitić kontaktirao, a kada je ustanovio da je među njima i Vukićević, poslao mu je poruku . Miljković mu je u tom razgovoru “zamjerio” što je stao na stranu Aleksandra Šarca (kasnije ubijenog), na što mu je Vukićević odgovorio da nije ni s kim, da je sam. Vukićević je pitao za Mitića, a Miljković mu je rekao da će biti pušten. To se ipak nije dogodilo.

Vladimir Grek i Aleksa Stošić potom su Mitićev telefon odnijeli na Pupinov most i bacili ga u Dunav. Njihovi šefovi Belivuk i Miljković kasnije su im zamjerali što nisu isključili telefon, što će se kasnije pokazati kao velika pogreška, s obzirom na to da su njegov signal uhvatile sve bazne stanice. Mitićev automobil prvo su odvezli do Košutnjaka, obrisali ga, a potom ostavili u Ulici Pere Velimirovića, gdje je i pronađen 1. aprila 2021.

Nakon što je Mitić odveden u Ritopek, Belivuk i Miljković ostali su na stadionu jer su se bojali da ih neko ne traži, jer je Mitić otet nasred ulice. Osim toga, željeli su osigurati da prostorije Partizana budu temeljito očišćene - Nikola Spasojević donio je boju kojom su ofarbali prostorije u kojima je boravio Mitić. Sve sobe su prebrisali kisikom, a zatim su krevet s jastucima, na kojem je sjedio Mitić, isjekli i bacili na deponij.

Zadatak Srđana Lalića, takozvanog informatičara klana, bio je izbrisati snimke svih sigurnosnih kamera na kojima se vidi Mitić.

"Brate, morali smo ići na stadion, kidnapovali smo ga nasred ulice, pred ljudima, svjedocima, svi su nas vidjeli, ali to je nebitno. Kako se zove, čekamo druge da dođu i vozi ga, čekat ćemo uviđaj, reći ćemo da nemamo pojma, a vozit će ga Bari (Srđan Lalić prim. auto) i još jedan tip", poslao je Miljković Belivuku, na što mu je ovaj odgovorio : „Čekaj brate, naći ćemo mi gdje ćemo s njim, prijavit će nas ovdje, imamo ga pred petoro ljudi, pred petero ljudi smo ga oteli nasred ulice, s našim kolima, s našim roletama, pa će sad dotrčati ovamo, hoću da ga izvučem odavde i onda ćemo svi, kakav Laza, kakvi bakrači, otet ćemo ga** Čim da Lazu. , javit ćemo ti brate, pa nek ga biju, nek ide jedan od ovih hulja ako ih ima”.

Kako se vidi iz optužnice, motiv za ubistvo Nikole Mitića bio je taj što ih je, prema vlastitom priznanju, pratio po nalogu Lazara Vukićevića. S druge strane, Belivuk i Miljković smatrali su da je Mitić osoba koju je poslao Aleksandar Šarac. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

18. maj 2024 08:57