Горан Весић / - Фејсбук
13/05/2022 u 10:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Весић: Споменик Ђинђићу наредне године у Београду, хвала Вучићу

Он је потврдио да ће споменик бити на Студентском тргу, на локацији између Филозофског факултета на којем је Ђинђић студирао, и стана гдје је живио

Замјеник градоначелника Београда Горан Весић изјавио је да ће споменик Зорану Ђинђићу бити постављен у Београду идуће године, на двадесетогодишњицу од убиства премијера Србије, наводећи да је овакво одавање поште био предлог Александра Вучића.

 - Тај његов предлог је био велики цивилизацијски искорак у политичким односима у Србији, јер Вучић и Ђинђић нису били политички истомишљеници. Тиме показујемо да поштујемо једни друге, рекао је Весић за ТВ Пинк.

Весић је истакао да је „као пријатељ и сарадник Ђинђића веома захвалан Вучићу на томе“.

Како јер Весић рекао, Вучића и њега, као неког ко је прихватио да то реализује, „нападали су они који су имали прилику да подигну споменик Ђинђићу, али нису то учинили иако су били у власти и припадали Ђинђићевој странци“.

Он је потврдио да ће споменик бити на Студентском тргу, на локацији између Филозофског факултета на којем је Ђинђић студирао, и стана гдје је живио.

Подсјетивши да су на конкурсу побједили Мрђан Бајић и Биљана Србљановић, Весић је рекао да је споменик у облику прекинуте стријеле и да ће се чути избор Ђинђићевих говора кад се споменику приближите.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 02:20