Александар Вучић / - (Александар Вучић) Фото: SCREENSHOT
09/03/2022 u 09:47 h
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Вучић: Ако Путин направи оно што мислим да хоће, питање је како ће се свијет извући

Наша ситуација је данас јако тешка и сви други пишу само да је Вучић мали Путин да би окренули Запад против Србије, закључио је он

Предсједник Србије Александар Вучић гостовао је синоћ у емисији Фокус на телевизији Б92, гдје је говорио о актуалним темама. Поручио је да би волио казати како ће се смирити ситуација у Украјини, али да тако нешто за сада није изгледно, преноси N1.

-За нас је важно анализирати догађања. Дошло је до страшних поремећаја који ће дјеловати и на Србију. Джозеф Бајден је забранио увоз нафте. На америчком тржишту је 3.4 посто руске нафте. Очекујемо сјутра одлуку ЕУ- рекао је Вучић.

Вучић је казао да је неко морао донијети одлуку у вези с осудом руске инвазије на Украјину, а да не оштети грађане Србије.

"Морали смо осудити напад на Украјину..."

-Никада нисам украо ништа, немам ниједан рачун у иноземству и са мном се не може разговарати на такав начин. Ја имам и свој лични дигнитет, погледајте колико сам ја разговарао са свјетским званичницима, а колико други. Не знам за што се опозиција залаже, осим да је Вучић крив. Неко је морао донијети одлуку да не оштети грађане Србије. Ми морамо поштовати интегритет других земаља. Да нисмо осудили упад у Украјину, ми никада више не бисмо имали право потегнути тај аргумент- рекао је.

-Наша ситуација је данас јако тешка и сви други пишу само да је Вучић мали Путин да би окренули Запад против Србије", закључио је он те додао:

-Биће велика борба у оваквим условима. Чекам да видим Путинов одговор. Чекам да видим што ће рећи Европска унија. Мислим да неће одједном све укинути, мислим да ће смањити потрошњу енергената из руског извоза. Ако Русија направи оно што мислим да хоће, биће чекања на аутомобиле, што уводи цијели свијет у ужасну економску катастрофу и питање је како ће се свијет извући из тога. А да не говоримо о могућности ширења сукоба-закључио је Вучић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. maj 2024 04:05