Aleksandar Vučić / FOTO. Printskirn
03/07/2024 u 11:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Vučić o Rezoluciji o Jasenovcu: Pitam predsjednika i premijera Crne Gore jesam li ih pozvao da vršim pritisak

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da nikad nije kontaktirao predsjednika i premijera Crne Gore povdom Rezolucije o Jasenovcu.

Vučić je to kazao tokom sjednice proširenog kolegijuma načelnika Generalštaba u kasarni "Banjica 2" u Beogradu, nakon čega se obratio medijima.

Vučić je između ostalog, odgovarajući na pitanja iz regiona, govorio i o "napadima iz Hrvatske",  gdje je predstavljen kao glavni krivac za usvajanje rezolucije o Jasenovcu u crnogorskom parlamentu. 

Spajić za Politiko: Rezolucija o Jasenovcu nam definitivno šteti

- Kad god bi Srbija podigla glavu, kad god Srbija ne bi bila unižena, kad god Srbija ne bi pristala da služi tuđim interesima, a da sprovodi samo kažnjavanje, kad god bi se Srbija ekonomski podizala, i kada njeni političari ne bi govorili samo "izvinite što ste nas ubijali", uvjek bi se pravila koalicija u regionu, a neki bi bili stalno prisutni, poput Hrvatske. Napisali su toliko tekstova o meni u Hrvatskoj... Govore sada o rezoluciji o Jasenovcu, naravno, krivac mora da bude Vučić. Imam konkretno pitanje, pitam predsjednika i premijera Crne Gore, jesam li ih ikada pozvao da pitam, vršim pritisak ili je to bila vaša ideja, da se izvučete posle sramne rezolucije o Srebrenici - prenose Novosti.

Dodao je da ih nijednom nije pozvao.

Mišel otkazao posjetu zbog političkih dešavanja u Crnoj Gori

- Čak ni Andriju Mandića, mog prijatelja. Zašto? Zato što Srbija treba da bude dežurni krivac. To što neki na Zapadu vole da čuju da je Vučić provodio pritisak. Ja ih pitam, je li se vi stidite rezolucije koju ste donjeli? Što se Hrvatske tiče, želim im još mogo tekstova, što više budu pisali protiv mene, znaću da radim dobar posao za svoju zemlju.Jesam li ja bio tvorac ideje o rezoluciji o Jasenovcu, pitam predsjednika i premijera Crne Gore, na bilo koji način, i jesam li na bilo koji način uticao na njih da tu rezoluciju usvoje? I molim ih da izađu u javnost i da objasne svojim hrvatskim prijateljima i svojim zapadnim prijateljima kojima se izvinjavaju danonoćno objašnjavajući im da je to bila velika greška, da mi kažu zašto su tu grešku počinili i da objasne ljudima da su se šalili kada su govorili da sam tim ima veze Beograd i ja lično - upitao je Vučić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. jul 2024 11:52