Александар Вучић / - Твитер
14/11/2021 u 18:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучић: У Србији нема прекрајања историје

Указао је да су током Другог свјетског рата Срби били народ са најјачом антифашистичком традицијом у цијелом региону

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да је српски народ захвалан Црвеној армији за ослобођење од фашизма.

Вучић је у ексклузивном интервјуу за Јутјуб канал Соловјев лајв, који је у недјељу данас у цјелости емитован на ТВ Русија 1 и платформи Смотрим, указао да су се српски и руски народ кроз историју много пута борили раме уз раме против непријатеља, пренијела је агенција ТАСС.

 - Срби су народ који је први почео да пружа отпор турској најезди, који је одолијевао око 450 година и много страдао због тога - рекао је предсједник Вучић.

Указао је да су Срби изборили независност од турске власти кроз устанке и тешку борбу и да су храбро борили и против Аустријанаца и Њемаца у Првом свјетском рату и побиједили.

- Изгубили смо, неки кажу чак половину, али сигурно више од трећине мушке популације у Првом свјетском рату -  истакао је предсједник Србије.

Указао је да су током Другог свјетског рата Срби били народ са најјачом антифашистичком традицијом у цијелом региону.

 - Српски народ је у значајној мјери помагао Црвеној армији и заједно смо ослободили Београд и не само Београд, имали смо много заједничких борби -  истакао је Вучић.

Додао је да је поносан на српске војнике и, наравно, бескрајно захвалан црвеноармејцима, без којих "не бисмо могли да ослободимо нашу земљу да није било Црвене армије".

Вучић је истакао да у Србији нема покушаја прекрајања историје, који су све очигледнији у свијету.

- Ми заиста поштујемо улогу и Русије и Црвене армије током Другог свјетског рата. Знамо шта су фашизам и нацизам, да их не бисмо побиједили да руски и други народи Совјетског Савеза нису учествовали у Великом отаџбинском рату. Ми смо тога свјесни и томе учимо нашу децу и томе ћемо их учити и убудуће - нагласио је Вучић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 06:52