Aleksandar Vulin / - FOTO: TVITER
20/09/2022 u 20:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vulin: Čvrsto vjerujem u formiranje srpskog sveta, ja znam da ćemo mi biti jedno

Ako su mogli Njemci, poražen narod u Drugom svjetskom ratu da naprave jedinstvenu državu, a što mi Srbi kao pobjednički narod u Drugom svjetskom ratu ne bismo mogli da živimo zajedno, kazao je Vulin

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je svečanoj sjednici Skupštine opštine Ribnik u Republici Srpskoj, gdje mu je uručena povelja počasnog građanina za izuzetan doprinos razvoju ove opštine i požrtvovano zalaganje za jedinstvo srpskog naroda.

- Čudno se osjećam što mi dajete ključeve grada koji je i onako moj, što me primate na prelijepu Manjaču čije sam ja dijete, koju nisam zaboravio niti mogu da zaboravim. I ponosan sam kada kao mali čovjek sa velike planine mogu da pomognem, mogu nešto malo da učinim za ovaj kraj, za srpski narod - kazao je ministar unutrašnjih poslova Vulin, prenosi MUP u saopštenju.

Obraćajući se nakon uručene povelje počasnog građanina opštine Ribnik u Republici Srpskoj, istakao je da je Republika Srpska spoljnopolitički prioritet Srbije dokle god je na njenom čelu Aleksandar Vučić.

Vulin je naglasio da čvrsto vjeruje u formiranje srpskog sveta, te da je to proces koji se ne može zaustaviti.

- Čvrsto vjerujem u formiranje srpskog sveta, ja znam da ćemo mi biti jedno. Ako su mogli Njemci, poražen narod u Drugom svjetskom ratu da naprave jedinstvenu državu, a što mi Srbi kao pobjednički narod u Drugom svjetskom ratu ne bismo mogli da živimo zajedno. Kome je prijetnja potreba Srba da budu jedno, šta to mene može da odvoji od Republike Srpske, a šta to vas može da odvoji od Srbije? Dok Aleksandar Vučić vodi Srbiju, Republika Srpska će biti čuvana i sačuvana - kazao je Vulin.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 14:00