Александар Вулин / - МУП Србија
09/05/2022 u 10:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вулин: Срби су најмоћнији кад се боре за слободу

Ми смо народ који је спреман да се безусловно бори за своју слободу. Наши преци су нас ставили међу побједнике и то мјесто нећемо и не можемо да изгубимо, поручио је он

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин поручио је да нема никог већег и моћнијег од Срба када се боре за своју слободу, истакавши да је поносан што Србија прославља Дан побједе и досљедно се придржава антифашистичке традиције.

Вулин је поводом Дана побједе на београдском Новом гробљу положио вијенце на споменике некадашњим министрима унутраших послова Александру Ранковићу и Слободану Пенезићу Крцуну, објаснивши да припадници МУП-а поштују антифашистичке претходнике који су побиједили велике и моћне.

- Припадници нашег министарства са дужним поштовањем обележавају Дан побједе. Сјећамо се оних који су стварали ово министарство, бескрајно поносни на антифашистичку традицију српског народа, поручио је Вулин.

Говорећи о Ранковићу и Пенезићу, он је навео да су њих двојица припадници генерације која ставила српски народ на бољу страну свијета, саопштено је из МУП-а Србије.

- Они су својим животима и својом жртвом показали су да су Срби слободарски народ, који не пристаје на уцјене великих. Ми смо народ који је спреман да се безусловно бори за своју слободу. Наши преци су нас ставили међу побједнике и то мјесто нећемо и не можемо да изгубимо, поручио је Вулин.

Дан побједе над фашизмом обиљежава се 9. маја у знак сјећања на тај датум 1945. године, када је ступила на снагу безусловна капитулација нацистичке Њемачке.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 00:01