Хркаловић и Стефановић / - Н1
24/06/2022 u 18:00 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Završeno saslušanje: Stefanović tri sata davao izjavu o navodima Dijane Hrkalović

U jučeršnjem saopštenju MUP-a Srbije se navodi da su oni pozvani kao nekadašnji najviši rukovodioci Ministarstva unutrašnjih poslova povodom tvrdnji i drugih navoda koje su proteklih dana iznosili u javnost

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović napustio je Sektor za unutrašnju kontrolu posle skoro tri sata, javlja Nova S. On je po izlasku dao kratku izjavu novinarima.

Hrkalović odgovorila Stefanoviću: Ako krenem da pričam o ljubavnim vezama, njemu neće biti dobro

-Vjerujem da smo dodatno razjasnili neke detalje. Sve je, naravno, u rukama Tužilaštva, koje će, vjerujem, rasvijetliti sve procese i doći do potpune istine. Imam povjerenja u naše organe da imaju kapacitet i snage-  rekao je Nebojša Stefanović, prenose Novosti.

Podsjetimo, Nebojša Stefanović stigao je danas u Sektor unutrašnje kontrole MUP-a, kako bi dao izjavu o navodima koje je bivša državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović navela u intervjuu za medije.

Ranije u toku dana i Hrkalovićeva je dala izjavu.

tefanović i bivša državna sekretarka MUP-a Srbije Dijana Hrkalović pozvani su u Sektor unutrašnje kontrole (SUK) "radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti na navode koje su saopštene u javnosti".

U jučeršnjem saopštenju MUP-a Srbije se navodi da su oni pozvani kao nekadašnji najviši rukovodioci Ministarstva unutrašnjih poslova povodom tvrdnji i drugih navoda koje su proteklih dana putem medija iznosili u javnost.

-Sektor unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije postupaće u okviru svojih nadležnosti i zakonskih ovlašćenja- navodi se u saopštenju.

-Oni su pozvani da iznesu saznanja radi procjene eventualnog postojanja elemenata krivičnih djela iz nadležnosti Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, dok u pogledu eventualnog postojanja elemenata krivičnih djela protiv službene dužnosti izvršenih od strane Hrkalovićke ili Stefanovića, isključivu nadležnost ima Tužilaštvo za organizovani kriminal"- saopštilo je tužilaštvo.

Inače, po zahjtevu VJT, ovaj sektor je isti poziv prije dva dana uputio i načelniku četvrtog odeljenja beogradske policije (zaduženo za suzbijanje narkotika) Slobodanu Milenkoviću zvanom Mali Senta. Povod je javni istup Hrkalovićeve, koja je Milenkovića dovela u vezu sa rasturanjem droge.

-Navodi Dijane Hrkalović sami po sebi nisu dovoljni za pokretanje krivičnog postupka, ali zahtjevaju proveru-navelo je tužilaštvo.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 03:27