Škola ”Vladislav Ribnikar” u Beogradu / - WIKIPEDIA
27/02/2024 u 18:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zbog učenika kod kojeg je pronađen nož učenici u "Ribnikaru" organizovali pretrese đačkih ranaca

Učenik je više puta prijavljivan školskoj upravi, koja nije preduzela efikasne mjere kako bi spriječila ponavljanje uznemirujućeg i pretećeg ponašanja tog učenika

Uznemirenost djece u OŠ „Vladislav Ribnikar“ zbog pronalaženja noža kod jednog učenika, dovela je do samoorganizovanja roditelja i djece iz dva odjeljenja osmog razreda, koja u ponedjeljak nisu došla u školu, kao i većina iz trećeg odjeljenja, prenosi N1.

U ponedeljak je, tim povodom, organizovan roditeljski sastanak. Roditelji nastavljaju sa dogovorima kako i šta dalje.

Sajt javniservis.net objavio je hronologiju događaja vezanih za učenika 8/6, kod kojeg je u petak otkriven nož u rancu. 

Pomenuti učenik je više puta prijavljivan školskoj upravi, koja nije preduzela efikasne mjere kako bi spriječila ponavljanje uznemirujućeg i pretećeg ponašanja tog učenika.

U junu 2023. godine, pomenuti „učenik sa nožem“ je svojim dvjema drugaricama ispričao kako će ponoviti Treći maj i da mašta o tome. Rekao im je da tačno zna kako i na koji način će to uraditi, da mu je dostupno oružje pošto mu je otac policajac i kako će, kada odluči da izvrši zločin, javiti drugaricama da ne idu u školu ili ako budu u školi, da će im dati znak da izađu iz učionice. Sve je to bilo praćeno i morbidnim objavama na društvenim mrežama.

Kada su roditelji djevojčica čuli za prijetnju, prijavili su „đaka sa nožem“ policiji. Đak je saslušan, ocu je oduzet službeni pištolj, i prema riječima roditelja tog đaka, uključila se i socijalna služba.

Prema raspoloživim saznanjima, škola nije preduzela nikakve mere i „đak sa nožem“ je na kraju prošle školske godine ocijenjen peticom iz vladanja.

kako piše javniservi.net, "učeniku sa nožem" to nije prvi incident u školi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 18:46