O Crnoj Gori u njemačkom časopisu / - NTO
06/06/2024 u 09:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Članak o Crnoj Gori u njemačkom turističkom magazinu Reise und Preise: Primorski život srijeće balkanski šarm

Kao rezultat studijske posjete njemačke novinarke Crnoj Gori, Elke Homburg, koju je organizovala Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) u periodu od 5. do 12. oktobra 2023. godine, objavljen je članak u magazinu Reise und Preise.

- Magazin Reise und Preise je najčitaniji turistički magazin sa više od 750.000 čitalaca, koji pokriva cijelo njemačko govorno područje preko više od trideset godina, to jest, izlazi kvartalno u Njemačkoj, Austriji i Švajcarskoj. Izdanja ovog magazina obuhvataju specijale o destinacijama, izvještaje sa putovanja, servisne informacije i insajderske savjete, te imaju za cilj da motivišu njemačke turiste gdje da provedu svoj odmor. Čitaoci ovog magazina su visokoplatežni gosti sa prosječnim prihodom domaćinstva oko 4.000 eura što predstavlja  veoma bitan podatak za Crnu Goru kao turističku destinaciju, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije.

Njena živopisna tura Crnom Gorom prikazana je na pet stranica u magazinu Reise und Preise, u izdanju za maj, jun i jul. Novinarka Elke je obišla Durmitor, zatim uživala spuštajući se preko Lovćena do Kotora, pa sve do Budve, Svetog Stefana, Starog Bara i na kraju Skadarskog jezera, gdje je bila očarana njegovom veličinom i ljepotom.

- Balkanska zemlja između Hrvatske, Srbije i Albanije je manja od Šlezvig-Holštajn, ali je bogata prirodom, i za  manje od  tri sata vožnje možete posjettiti  dva UNESCO-va mjesta svjetske baštine, Nacionalni park Durmitor i Boku Kotorsku. Na ovaj način se najbolje mogu doživjeti sjajna iskustva na visokim planinama i kombinovati sa danima kupanja na Jadranu, navodi Elke.

NTO predstavila ponudu Crne Gore na sajmu u Šangaju

Osim što je pisala o prirodnim ljepotama Crne Gore, u turističkom magazinu Reise und Preise je objavila i sva mjesta koja je obišla, sa kontaktima i preporukama za posjetu.

Walk softly and listen – Mother nature at work stoji na tabli u bašti eko sela ‘Nevidio‘,  koja me šalje u režim opuštanja momentalno, poslije dugog i veoma aktivnog dana, a nekoliko kuća sa šiljastim krovovima u lokalnom arhitektonskom stilu i bašta sa pogledom na planinu, pružaju ugodnu atmosferu, istakla je novinarka u svom tekstu.

image

O Crnoj Gori u njemačkom časopisu

- NTO

Novinarka Elke navodi da je Crna Gora fantastično lijepa.

- Zaliv i stari grad Kotor je samo 2,5 sata vožnje automobilom od Nacionalnog parka Durmitor. Istinski i pravi WOW trenutak, kada se plavi zaliv uokviren crnim planinama odjednom stvori ispod mene, gdje se Jadran duboko urezuje u crnogorske planine. Pejzaž koji prije podsjeća na švajcarske planine sa jezerima nego na Sredozemno more. Ovdje počinje praznični raj predivne Crne Gore – veličanstven primorski pejzaž, koji  se proteže skoro 300 kilometara do Hrvatske granice, završila je svojim impresivnim utiskom Crnom Gorom, novinarka Elke.

Pored NTO CG, svoju podršku u organizaciji studijske posjete dali su: LTO Tivat, LTO Budva, Eko selo Nevidio, hotel Hyatt Regency Kotor Bay i vinarija Cermenzia.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. jun 2024 11:02