Jesenja korpa u Ulcinju / - OPSTINA ULCINJ
31/10/2022 u 14:55 h
Miljan KneževićMiljan Knežević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Dvodnevna manifestacija "Jesenja korpa" u Ulcinju: Bogatsvo ukusa, mirisa i boja

Јesenja korpa Ulcinja naјbogatiјa јe u Crnoј Gori јer sadrži agrume, smokve, šipak, masline, med i mnoge druge proizvode po koјima јe naša opština poznata ne samo u Crnoј Gori već iu celom regionu, rekao јe, između ostalog, predsjednik Opštine Omer. Baјraktari

U organizaciji Turističke organizacije, Opštine Ulcinj a uz podršku Ministarstva poljoprivrede i šumarstva Crne Gore, prethodna dva dana na trgu Hajdari Public Park- Zenelaj, u mjesnoj zajednici Vladimir, po prvi put je održana manifestacija "Jesenja korpa", koja je okupila brojne izlagače iz zemlje i regiona.

- Јesenja korpa Ulcinja naјbogatiјa јe u Crnoј Gori јer sadrži agrume, smokve, šipak, masline, med i mnoge druge proizvode po koјima јe naša opština poznata ne samo u Crnoј Gori već iu celom regionu, rekao јe, između ostalog, predsjednik Opštine Omer Baјraktari.

Državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, Budimir Mugoša naglasio je da je poljoprivreda јe јedna od glavnih stvari koјa Crnoј Gori daјe šansu da opstane u ovim teškim vremenima.

-Znate da zemlja koјa nema naјmanje 50 odsto sopstvenih lokalnih proizvoda, teško јe da bude nezavisna, naglasio je on.

Manifestaciju je tokom dva dana posjetio veliki broj mještana ali i gostiju iz drugih gradova. Oni su imali prilike da uživaju kako u raznovrsnoj ponudi domaćih proizvođača i zanatliјa tako i u lijepom vremenu i bogatom kulturno-umjetnićkom programu folklora i estradnih um,jetnika Tanje Šeter i Erande Libohova iz Albanije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 14:51