Стеван Катић на церемoнији отварања љетње туристичке сезоне у Херцег Новом / - К.М.
13/06/2022 u 07:00 h
Ksenija MatovićKsenija Matović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Катић: Овог љета у Херцег Новом биће оборени рекорди из 2019. године

Понуда Херцег Новог нису само море, сунце и плаже јер је наш град препознат као историјска, културна, фестивалска, здравствена, спортска и дестинација за активни и породични одмор, а слоган „Herceg Novi Feel It“ представља освјежење, које је било потребно ТО, нагласио је предсједник општине

Туристичка организација Херцег Нови први пут организовала је свечану церемонију отварања љетње сезоне. Пригодна свечаност, одржана је у суботу вече.11. јуна, у Holliday lounge у Њивицама, а окупила је бројне званице. Церемонију отварања љетње сезоне обиљежила промоција кампање за туристичку 2022. годину са новим слоганом Herceg Novi- Feel It. Предсјеник Општине Стеван Катић поздравио новог конзула Републике Србије, Мића Роговића, као и представнике пријатељских градова, туристичке привреде, пословних партнера и медија, казавши да ово вече представља наставак интензивне кампање која траје од почетка године, а за циљ има да покаже изузетно богатство и разноликост Херцег Новог као туристичке дестинације.

image

Ватромет у заливу

-К.М.

- Судећи према предсезони ова сезона биће остварена у пуном капацитету, па можда чак и оборени рекорди из 2019. године. Радује ме чињеница да су новски хотелијери задовољни предсезоном, јер су представници туристичке привреде наши важни партнери на путу туристичког развоја града.Да Херцег Нови представља повољно окружење за улагање у најважнију црногорску привредну грану показује интересовање инвеститора из цијелог свијета, као и изградња нових капацитета који подижу квалитет понуде и позиционирају наш град високо на листи пожељних туристичких дестинација. Ми као локална управа препознајемо важност стварања повољног пословног окружења, као и значај који унапријеђење градске инфраструктре има за развој туризма. Изградња путне и водоводне мреже на Луштици, уређење пута према залеђу, односно Врбању, изградња нове аутобуске станице и панорамске гондоле до Жвиња само су неки у низу пројеката чија реализација ће директно утицати, како на квалитет живота грађана, тако и на ниво услуге коју нудимо бројним туристима - казао је Катић и додао да "Herceg Novi Feel It" представља освјежење, које је било потребно Туристичкој организацији.

Град који је цијеле године богат културним животом

Директорица ЈУК Херцег фест Гордана Поробић Крцуновић казала је да Херцег Нови током цијеле године богат културним животом. Изразила је очекивање да ће кроз ову кампању културна понуда града бити препознатљива и видљивија на глобалном тржишту. Истакла да ће почетак богатог културног љета означити манифестација Буђење љета, а програми ће се одвијати на градским тврђавама.

- Очекује нас велики број музичких фестивала као и Филмски фестивал у оквиру којег обиљежавамо два јубилеја – 35 година фестивала и 100 година бископске културе у Херцег Новом. Ове године обиљежавамо још један важан јубилеј а то је 130 година од рођења Ива Андрића - казала је Поробић Крцуновић.

- У сржи кампање која ће обиљежити ову сезону налази се истицање компаративних предности и квалитета нашег града у односу на друге дестинације.Понуда Херцег Новог нису само море, сунце и плаже. Они јесу наше богатство и љепота, али ово је град препознат као историјска, културна, фестивалска, здравствена, спортска и дестинација за активни и породични одмор. Све то представља основу на којој је заснован наш рад да унаприједимо услове за бављење туризмом, проширимо понуду и умањимо сезоналност - поручио је први човјек града.

Директор локалне Туристичке организације Ђорђе Станојловић и нагласио да је ТО Херцег Нови кренула и у ову сезону, са поносом.

- Биљеже одређене рекордне бројке, а наша емитивна тржишта су експанзији. Са Националном туристичком организацијом отварамо нова тржишта. Бринемо и о свом залеђу и у сталној смо сарадњи са Агенцијом за развој и заштиту Орјена и све је више садражаја који ће побољшати понуду у нашем граду - казао је Станојловић, а потом додијелио захвалнице хотелијерима који су им, како је нагласио, снажна подршка.

Уз поруку "Осјетите Херцег Нови! Herceg Novi – Feel It!", огласио се ватромет, са брода на мору. Специјални гост вечери био је Жељко Васић, један од промотера тродневног фестивала Скале који ће бити одржан од 25. до 28. јуна на платоу испред Титове виле у Игалу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 08:39