Ljepote Bara / foto: TO Bar
11/03/2024 u 21:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ljepote barske rivijere predstavljene na prestižnom sajmu u Berlinu

Turistička organizacija Bar promovisala je potencijale destinacije na prestižnom Sajmu turizma u Berlinu (ITB Berlin – Međunarodna turistička berza), koji je održan od 5. do 7. mara.

Događaj predstavlja izvanrednu priliku za promociju ljepota i atrakcija koje Bar nudi, te za jačanje veza sa turističkim partnerima iz cijelog svijeta.

ITB je, kako je saopšteno iz Turističke organizacije Bar, jedna od dvije najznačajnije turističke manifestacije u svijetu, koja se organizuje u B2B segmentu. Ove godine, na najposjećenijoj turističkoj berzi, nastupilo je preko 5.500 izlagača iz 170 zemalja i zabilježeno 110.000 posjeta od čega je 60.000 predstavnika privrede.

image

Ljepote i atrakcije barske rivijere predstavljene na prestižnom sajmu u Berlinu

foto: TO Bar

Tokom trajanja sajma, Turistička organizacija Bar predstavila je svoju raznoliku ponudu destinacije, ističući jedinstvene prirodne ljepote, kulturnu baštinu i mogućnosti za aktivni odmor koje Bar pruža posjetiocima.

Ovogodišnja tema sajma je „Definišimo svijet putovanja. Zajedno“, koja za cilj ima podsticanje svih uključenih strana u industriji na stvaranje vrijednih poslovnih veza i sticanje novih znanja i vještina.

image
foto: TO Bar

- Tržište Njemačke je značajno emitivno tržišta za našu destinaciju. Prema zvaničnim podacima Uprave za statistiku MONSTAT, gosti iz Njemačke su na šestom mjestu po broju dolazaka (ukupno ostvarenih dolazaka u 2023. godini je 10.861) i ostvarenih noćenja (101.104). Tokom 2023. godine imali smo 82 odsto više turista u odnosu na rekordnu 2019. godinu, a ostvarili su 101 104 noćenja odnosno  2,07 puta više nego u 2019. godini. Gosti iz Njemačke učestvovali su sa 4 odsto u ukupnoj struktuiri gostiju u kolektivnom i individualnom smještaju. Učešće na Sajmu turizma u Berlinu predstavlja važan korak u kontinuiranoj promociji naše destinacije među međunarodnom publikom. Turistička organizacija Bar nastavlja sa aktivnostima promocije i marketinga u  cilju pozicioniranja Bara kao prepoznatljive turističke destinacije na globalnom nivou - saopšteno je iz TO Bar.

U organizaciji NTO, na štandu Crne Gore su svoju ponudu prezentovali: Nacionalna avio kompanija Er Montenegro (Air), turističke organizacije Herceg Novog, Kotora i Podgorice, Aycon Hotels Group, Hotel Group Budvanska rivijera, Hotels Group Montenegro Stars, Hyatt Regency Kotor Bay Resort, Nikki Beach Resort & Spa, voco Podgorica (an IHG hotel), Gold Travel DMC, Gulliver Montenegro Travel Agency, Jack Travel, Monte Mare Travel, Montenegro Tourist Service DMC i Montenegro Travel Club.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 01:53