Martinović i ambasadorka Slovenije / - FOTO: VLADA CRNE GORE
26/02/2024 u 14:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Martinović sa ambasadorkom Slovenije: Posvećenost unapređenju turizma i zaštiti životne sredine

Kada je u pitanju turizam i zimska turistička sezona, ambasadorka Gradišnik je istakla da ni u Sloveniji situacija nije idealna, te da se suočavaju sa sličnim izazovima kao i Crna Gora

Na sastanku ministra turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Vladimira Martinovića i ambasadorke Slovenije, Bernarde Gradišnik, razgovarano je o Berzi kongresnog turizma „Conventa 2024” u Ljubljani, uz iskazanu punu podršku i zadovoljstvo posjetom delegacije Ministarstva na čelu sa resornim ministrom.

Osvrćući se na važnost Slovenije i njenog iskustva za proces pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji (EU) ministar Martinović je informisao ambasadorku o napretku u oblasti ekologije i drugim relevantnim pitanjima za zatvaranje ključnog Poglavlja 27.

Istakao je da bi Predlog zakona o upravljanju otpadom uskoro trebalo da se nađe pred skupštinskim poslanicima, te da su na Vladi utvrđenja brojna zakonska rješenja koja će dalje biti upućena Parlamentu na usvajanje.

Kada je u pitanju turizam i zimska turistička sezona, ambasadorka Gradišnik je istakla da ni u Sloveniji situacija nije idealna, te da se suočavaju sa sličnim izazovima kao i Crna Gora.

Dogovoreno je da će se nastaviti raditi na promociji turizma i privlačenju slovenačkih investitora, posebno na sjeveru Crne Gore, koji obiluje prirodnim ljepotama i potencijalima.

Obostrano je izražena spremnost za dalju saradnju i razmjenu iskustava na svim poljima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 18:53