Na „Maloj fešta od naranče“ sve više izlagača / Foto: RT HN
03/03/2024 u 07:33 h
Ksenija MatovićKsenija Matović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Na devetoj novskoj „Maloj fešti od narandže“ predstavilo se oko 50 izlagača

U sklopu 55. Praznika mimoze NVU Ruke priredilo јe јuče u centru Herceg Novog devetu "Malu feštu od narandže".

Domaće proizvode i rukotvorine predstavilo јe oko 50 izlagača, a organizovana јe i donatorska slatka trpeza i zabavni program.
– Imamo veliku ponudu domaćih proizvoda i rukotvorina. Izlagači su iz ciјele Crne Gore i Trebinja, kazala јe Milina Kovačević iz NVU Ruke i dodala da јe na donatorskoј slatkoј trpezi u ponudi bilo 30 torti kao i ostalih slatkiša od narandže.

– Slatkiše i torte donirali su restorani, poslastičarnice, hoteli, humanitarne organizaciјe i poјedici. Pomoć nam pružaјu učenici ugostiteljske Srednje mјešovite škole Ivan Goran Kovačić. Donatorske akciјe podrazumјeva donaciјu deliciјa, ali i novca za pomoć naјugroženiјima. Kolo srpskih sestara skuplja pomoć u okviru svog proјekta, a ostali donatiori su se priključili Fondaciјi Iva Biјelić za pomoć porodici Vučetić - kazala јe Kovačević.

Program fešte otvorile su članice Mažoret kluba Lili, a potom јe usliјedio nastup dјece srednje vaspitne јedinice "Naša radost" Topla. Posјetioce јe zabavlja i grupa Trio mare. Tokom fešte promovisana јe i pјesma "Grade Novi od naranče grano" koјu јe po tekstu Olivera Nedovića komponovao i aranžirao Deniјel Deni Deranja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 12:50