Hotel na Mamuli / RTCG - RTCG
07/09/2022 u 20:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ostrvo - hotel na Mamuli uskoro će biti otvoren za posjetioce

Polovinom septembra hotel na Mamuli otvoriće vrata za posjete mještana i u naredna dva mjeseca, predstaviti ponudu destinacije Novljanima, stanovnicima Bokokotorskog zaliva i uopšte Crne Gore

Ostrvo – hotel Mamula Island u Herceg Novom u drugoj polovini septembra otvoriće vrata za posjete mještana i u naredna dva mjeseca, kroz kulturne događaje, organizovane ture i obilaske, predstaviti ponudu destinacije Novljanima, stanovnicima Bokokotorskog zaliva i uopšte Crne Gore, prenosi portal RTCG.

- To će biti prvi posjetioci nakon pažljive rekonstrukcije i transformacije stare austrougarske tvrđave u butik hotel sa pet zvjezdica, i prilika da se predstavi naša vizija da stvorimo rafinirani boutique hotel & spa, čuvajući i obnavljajući bogato nasljeđe crnogorske kulture i istorije koju pamtimo sa dostojanstvom, u autentičnom ambijentu koji pruža jedinstvenu oazu gostoprimstva za naše goste, u svim godišnjim dobima, saopštio je generalni menadžer Mamula Island Henning A.Šaub (Henning A. Schaub) novinarima.

On se bavi razvojem poslovanja, brigom o novim zaposlenima, kao i zadovoljstvom gostiju. Radeći širom svijeta, 38-godišnji menadžer, koji sada živi u selu Marovići na Luštici, usredsrijedio se na to da kreira individualizovana iskustva za svakog gosta u niši luksuznih hotela.

- Od polovine mjeseca, Mamula Island će biti mjesto organizovanja manjih kulturnih događaja, susreta sa domaćim umjetnicima i kulturnim radnicima, javnim ličnostima i uopšte mještanima prvenstveno Herceg Novog i Boke, kao dio svojevrsne pripreme za početak komercijalnog rada i naše namjere da najprije lokalnoj zajednici predstavimo sve faze obnove destinacije ali i ponudu koju smo kreirali, dodao je Šaub.

Zahvaljujući rekonstrukciji uz puno poštovanje konzervatorskih principa, utvrđenje iz 19.vijeka i kulturni spomenik osvijetljen je prvi put u svojoj 170-godišnjoj istoriji. Arhitektonski jedinstveno zdanje osvjetljenje dobija poslije gotovo dva vijeka postojanja i dramatične istorije, koja sada poprima obrise dostojanstvenijeg postojanja od onog u proteklih 80 godina tokom kojih je bila napuštena.

Šaub je naveo da Mamula Island tim želi da stvori jedan novi svijet na ostrvu, daleko od svakodnevnog života, kao mjesto koje se može posjetiti u svim godišnjim dobima i prepustiti se individualizovanom iskustvu gostoprimstva.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 13:12