National Geographic Traveller Food Festival” / - NTO
22/07/2024 u 17:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Posjetioci na Food Festivalu u Londonu "iskusili dio crnogorske kulture"

Gastronomska ponuda Crne Gore privukla je brojne posjetioce na prestižnom festivalu hrane “National Geographic Traveller Food Festival” održanom 20. i 21. jula u Londonu.

Ovaj događaj, poznat po raznovrsnim kulinarskim iskustvima i edukativnim sadržajima, bio je idealna prilika za predstavljanje Crne Gore kao turističke destinacije kroz degustaciju tradicionalne crnogorske hrane i pića.

Štand Nacionalne turističke organizacije Crne Gore (NTO CG) bio je pravi hit među brojnim posjetiocima, koji su uživali u domaćim delikatesima poput pršute, sira, priganica, smokava, maslinovog ulja i vina.

Jedan od posjetilaca, John Larkin, podijelio je svoje impresije: “Pršuta, sir  i vino su fantastični, a ukusi su autentični. Planiram posjetiti Crnu Goru kako bih doživio više ovakvih iskustava“.

Posjetiteljka Emily Steeves, dodala je: “Crnogorski štand je bio pravo otkriće. Svi proizvodi su izuzetno kvalitetni, a priganice su me posebno oduševile. Osjećam se kao da sam iskusila dio crnogorske kulture”.

Crna Gora uživo u jednom od najgledanijih programa britanske televizije ITV: Ovo je prava destinacija za odmor

Posebno interesovanje izazvala je prezentacija crnogorskih specijaliteta kroz interaktivne degustacije. Posjetioci su imali priliku ne samo probati, već i saznati više o načinu pripreme i istoriji ovih jela, što je dodatno obogatilo njihovo iskustvo.

Tržište Velike Britanije je od ključne važnosti za crnogorski turizam, što potvrđuju podaci Uprave za statistiku MONSTAT. Tokom prvih pet mjeseci ove godine, broj dolazaka turista iz Velike Britanije porastao je za oko 25%, dok je zabilježen rast za oko 30% u ostvarenim noćenjima u odnosu na isti period prošle godine. Rastućem interesu britanskih turista značajno su doprinijele kontinuirane  promotivne aktivnosti NTO CG na ovom tržištu. Naša zemlja je sada još pristupačnija britanskim turistima zahvaljujući direktnim avio linijama koje povezuju Crnu Goru sa četiri britanska grada – Londonom, Mančesterom, Birmingemom i Bristolom.

Food Festival, koji okuplja od 7.000 posjetilaca, se održava u organizaciji jednog od najuticajnijih časopisa posvećenog putovanjima – National Geographic Traveller, koji je već ranije istakao Crnu Goru kao jednu od najatraktivnijih turističkih destinacija, čime dodatno unapređuje njen imidž i privlačnost na međunarodnoj sceni.

NTO: Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju – glasajte

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
06. septembar 2024 18:40