/ - FOTO: DAN
15/03/2023 u 14:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Potpisan Memorandum između TO Ulcinj i Udruženja za održivo regionalno maslinarstvo - Valdanos: Promocija i valorizacija stare maslinade

Maslinada u Valdanosu je najveći živi spomenik maslinarstva u Crnoj Gori izvanredne ekonomske i ekološke vrijednosti

Direktor Turističke organizacije Ulcinj Ćazim Hodžič je i predsjednik Udruženja za održivo regionalno maslinarstvo  Valdanos Arben Elezaga, potpisali su  memorandum o promociji i valorizaciji stare ulcinjske maslinade.

Kako je saopšteno, memorandumom iskazuju namjeru da aktivno doprinesu promociji prirodnih i kulturnih dobara stare ulcinjske maslinade, promociji i unaprijeđenju proizvoda i valorizaciji u cilju unaprijeđenja turističke ponude. 

-Turistička Organizacija Ulcinj će podržati aktivnosti oko promovisanja mape lokalne zajednice drevnog maslinjaka Valdanos, promovisati u svojim nastupima po sajmovima, podržati zajedničke dogovorene aktivnosti, radionice, konferencije i konsultacije kao i medijski promovisati mape lokalne zajednice drevnog maslinjaka- navode u saopštenju.

Maslinada u Valdanosu je najveći živi spomenik maslinarstva u Crnoj Gori izvanredne ekonomske i ekološke vrijednosti. Ima oko 18 hiljada stabala maslina, prosječne starosti oko 800 godina, a mnogo stabala starije je od dvije hiljade godina.

U cilju promovisanja maslinade u Valdanosu, takođe, postignut je dogovor da Turistička organizacija Ulcinj promoviše berbu maslina kao jednu od turističkih ponuda Ulcinja, gdje će svi posjetioci koji se budu nalazili u našem gradu, imati priliku da prisustvuju berbi maslina.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 18:25