Амбасадор Руминије, Раичевић / - фото: Општина Бар
12/03/2022 u 17:46 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Раичевић се сусрео са aмбасадором Румуније: Бар ћe се додатно оријентисати на госте са румунског тржишта

Раичевић је представио је амбасадору све потенцијале града Бара, барске привреде, нарочито пољопривреде и туризма

Предсједник Општине Бар Душан Раичевић састао се са амбасадором Румуније у Црној Гори Матеи-Виорел Арделеануом.

Раичевић је представио је амбасадору све потенцијале града Бара, барске привреде, нарочито пољопривреде и туризма. Они су разговарали о моделима успостављања снажније сарадње између двије земље, односно између општина у Румунији и Општине Бар. Исказана је воља да Бар успостави сарадњу са најзначајнијим лучким градовима у Румунији, као што су Констанца и Мангалија, што би поспијешило економску активност са Луком Бар, као и могућност братимљења Бара и Констанце као највећег лучког града на Црном мору.

Амбасадор Румуније казао је да је циљ мисије његове државе да помогне Црној Гори на путу ка чланству у ЕУ, али и да ојача економску и укупну сарадњу и државних и локалних власти због чега је сарадња са Баром од великог значаја.

На састанку је наглашено да је Бар град који је све више оријентисан ка туризму, те да се тренутно гради или уређује више хотелских комплекса у свим дјеловима Бара, што ће понудити нови квалитет туристичкој понуди и привући нове туристе. Оцијењено је да ће Бар додатно оријентисати и на госте са румунског тржишта и то ће бити од великог значаја за наступајућу сезону. Исказана је воља да се у Бару организује и својеврсни бизнис форум као прилика за размјену искустава и успостављање конкретне сарадње између тржишта двије државе.

Они су разговарали и о другим могућностима успостављања сарадње локалних власти, организација и служби са партнерима у Румунији, на чему ће Амбасада и Општина Бар активно радити.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 22:00