Novogodišnje čarolije na Žabljaku / - VITOMIR ŠPANJEVIć
02/01/2023 u 14:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sezona na Žabljaku zavisi od snijega

Kada su u pitanju pripreme za sezonu, Turistička organizacija Žabljak je uradila sve pripreme aktivnosti, uključujući promociju u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Zagrebu, jer su glavni gosti domaći i iz regiona

Zimska sezona na Žabljaku zavisiće od rada skijališta, odnosno od sniježnih paravina, a prema trenutnim prognozama prvi ozbiljniji snijeg može se očekivati polovinom januara, saopštila je direktorica žabljačke Turističke organizacije, Vanja Krgović Šarović.

-To će svakako negativno uticati na kvalitet sezone i posjećenost, jer je januar mjesec kada su školski raspisti, praznici i zapravo najveća posjećenost- rekla je Krgović Šarović agenciji Mina-business.

Ona je dodala da je popunjenost smještajnih kapaciteta za novogodišnje praznike na Žabljaku oko 70 odsto.

-Nakon praznika imamo dosta otkazivanja rezervacija, upravo zbog nedostatka snijega i nemogućnosti skijanja- kazala je Krgović Šarović.

Kada su u pitanju pripreme za sezonu, Turistička organizacija Žabljak je uradila sve pripreme aktivnosti, uključujući promociju u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Zagrebu, jer su glavni gosti domaći i iz regiona.

-Pored skijanja, glavne aktivnosti za sezonu su vožnja motornim sankama, hodanje na krpljama, vožnja ratrakom, jahanje konja u zimskim uslovima, aktivnosti u sportskom centru, kao što su teretana, kuglana i sportski tereni- navela je Krgović Šarović.

Ona je dodala da će tokom sezone biti organizovani besplatni turistički autobusi, koji će prevoziti goste iz hotela do skijališta i nazad. Ta ponuda je dio saradnje TO Žabljak, Privredne komore, Nacionalne turističke organizacije i žabljačke Opštine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 01:55