Tivat se predstavio u Privrednoj komori Vojvodine / - OPšTINA TIVAT
22/03/2024 u 17:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO) Tivat se predstavio u Privrednoj komori Vojvodine

Manifestacija „Dani Tivta u Novom Sadu“ otpočela je danas sastankom u Privrednoj komori Vojvodine na kojoj je Opština predstavila svoje privredne potencijale.

Manifestacija će trajati do nedjelje, 24. marta.

– Ozbiljno shvatamo saradnju između naša dva grada. Mi smo svjesni da je Novi Sad svojom veličinom i budžetom mnogo ispred Tivta, ali isto tako dobili smo povratnu informaciju da i mi posjedujemo vrijedna znanja posebno u  domenu promocije kulture – istakao je potpredsjednik Opštine Tivat Andrija Petković.

image

Tivat se predstavio u Privrednoj komori Vojvodine

- OPšTINA TIVAT

– Novi Sad i Vojvodina su za nas ozbiljno turističko tržište, ali to nije jedini sektor u kojem treba da sarađujemo – rekao je Petković i istakao mogućnosti saradnje u oblasti IT sektora, sporta... On je Novosađanima poželio dobrodošlicu u Tivat i zahvalio na ukazanom gostoprimstvu.

U ime domaćina gostima se obratio predsjednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević. On je istakao da Tivat i Novi Sad, Crnu Goru i Srbiju veže i prijateljstvo i interes, te da je zajednički cilj to da se privredna saradnja podigne na još veći nivo.

image

Tivat se predstavio u Privrednoj komori Vojvodine

- OPšTINA TIVAT

– Kada je u pitanju izvoz Srbije, odnosno Vojvodine, Crna Gora je na četvrtom mjestu – pojasnio je Vučurević dodajući da uvijek ima prostora za saradnju i sa Privrednom komorom Crne Gore, kako bi se promovisala privreda dvije susjedne zemlje. 

Nakon sastanka uslijedila je posjeta Naučno-tehnološkom parku u Kampusu Univerziteta u Novom Sadu, gdje su predstavnici Opštine Tivat sa kolegama razgovarali o mogućnostima daljeg razvoja poslovanja tivatskog Biznis info centra.

image

Tivat se predstavio u Privrednoj komori Vojvodine

- OPšTINA TIVAT

Delegaciju Opštine Tivat predvodili su potpredsjednik Petković, predsjednik Skupštine opštine Tivat Miljan Marković, sekretar za privredu Vedran Božinović, ali činili su je i rukovodioci drugih opštinskih organa koji borave u Novom Sadu. Goste su, između ostalih dočekali Branislav Mamić, sekretar Udruženja usluga PK Vojvodine, i Dalibor Rožić, član gradskog vijeća za kulturu.

Manifestacija „Dani Tivta u Novom Sadu“ nastavlja se sjutra velikim defileom u centru Novog Sada i prigodnim kulturno-zabavnim programom na Trgu kod Porte. Delegaciju Opštine Tivat dočekaće gradonačelnik Grada Novog Sada Milan Đurić sa saradnicima. Početak događaja zakazan je za 10:30h.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 14:30