природне љепоте Плава / - фото: ТО Плав
17/05/2022 u 10:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ТО Плав: Очекуjемо добру туристичку сезону

Организоваћемо лимску регату, бициклистичку трку “Осмица”, неколико планинарских похода,триатлон као и каjакинг риjеком Ључом, поручила је Цановић

Успоном на планински врх Тромеђа, коjим симболично скиjаши предаjу планине овога краjа планинарима, озваничен jе почетак љетње туристичке сезоне у општини Плав.

У локалноj туристичкоj организациjи вjеруjу да ће она бити боља него прошлогодишња. Директорица ТО Плав Самира Цановић истиче да броj туриста коjи посjећуjу ову општину континуирано расте из године у годину.

image

Самира Цановић

- фото: ТО Плав

- И ове године локална туристичка организациjа у циљу обогаћивања туристичке понуде припрема броjне манифестациjе. Организоваћемо лимску регату, бициклистичку трку “Осмица”, неколико планинарских похода,триатлон као и каjакинг риjеком Ључом. Центар за културу И ове године организоваће препознатљиву манифестациjу Дани боровнице - казала jе Цановић.

Она jе истакла да од ове  сезоне, Туристичка организациjа планира реализациjу и неких нових манифестациjа.

- У сарадњи са триатлон клубом Котор И ТО Гусиње планирамо организациjу првог триатлона. Такмичари ће пливати у Плавском jезеру, возити бицикло на дионици Плав – Гусиње гдjе ће бити и циљ трке.

Цановић истиче да су гости коjи бораве у Плаву углавном љубитељи нетакнуте природе, активног одмора и истраживачи Проклетиjа.  Као главни проблем ипак истиче недостатак већих хотелских капацитета.

image

природне љепоте Плава

- фото: ТО Плав

- У последње вриjеме примjетан jе пораст интересовања локалног становништва за бављење туризмом. Оптимисти смо и већ постоjи интересовање за градњу неких хотела као и орjентисање сеоских домаћинстава за бављење туризмом - каже она.

Наjвећи броj туриста коjи посjећуjу општину Плав долази из земаља Западне Европе, нарочито Њемачке, као и из земаља региона па сличну структуру гостиjу очекуjу и ове године, закључила jе Цановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 06:17