Dobra sezona na pomolu / CG news
10/04/2024 u 11:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

TO Tivat: Trenutna popunjenost najava dobre sezone

Turistički poslenici u Tivtu bili su jako zadovoljni prošlogodišnjom predsezonom a trenutna popunjenost i najave govore da će i ovogodišnja biti ti dobra, kazala je direktorica Turističke organizacije Nina Lakičević.

- Broj turista koji boravi u gradu na istom je nivou kao prošle godine u ovom periodu a za 49 odsto je veći u odnosu na 2019. godinu. Gosti su većinom iz Srbije, Rusije i Turske. Tome najviše doprinose avio konekcije koje imamo tokom cijele godine sa ovim destinacijama - istakla je Lakičević.

Ona kaže da su najave i za predsezonu i za glavnu turističku sezonu jako dobre a u prilog tome govore i podaci o dobrom bukingu kako hotela tako i privatnog smještaja.

- Za period od sredine maja pa do sredine septembra mjeseca gotovo 70 odsto smještajnih kapaciteta je već sada rezervisano. Podsjetiću da su nedavno uspostavljene avio konekcije sa Londonom i Izmirom. I agencije iz inostranstva koje kao destinaciju nude Crnu Goru i Tivat govore o dobroj prodaji aranžmana i nama ostaje samo da opravdamo očekivanja gostiju - rekla je Lakičević.

image

Nina Lakičević

CG news

Ona je podsjetila i na dobru promotivnu kampanju koja se sprovodi od početka godine i to kako po regionu tako i po značajnim emitivnim tržištima.

- Ove godine imaćemo i avio konekciju sa Oslom i Pragom zbog čega smo imali i značajnu promociju na ovim tržištima - istakla je Lakičević.

Ona je istakla da su u sardanji sa Opštinom i kulturnim institucijama radili na osmišljavanju i podršci kulturnih dešavanja te da su izdvojili dodatna sredstva za podršku novih projekata u ovom segmentu.

I ove godine, kaže Lakičević, Turistička organizacija realizovaće tradicionalne gastro i kulturno zabavne manifestacije za šta je izdvojeno oko 120 000 eura više u odnosu na prošlu godinu.

- Ove godine se obilježava 20 godina Žućenica festa, očekuju nas ribarske fešte na različitim lokacijama, Međunarodni karneval od 6. do 9. juna, imaćemo susrete gudačkih instrumenata 15. juna, a krajem maja Gitar fest i Harmonika fest. Festival vjetra upotpuniće ponudu vikendima tokom aprila i maja a i ove godine imaćemo bogat program na festivalu Purgatorije - istakla je Lakičević.

Ističe da od ove godine kreće novi festival „Biser jadrana“ koji je planiran 29. juna i koji ima potencijal da bude događaj po kojem će Tivat biti prepoznatljiv. 

(CG news)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 19:36