The Independent / - NTO
07/06/2024 u 09:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Tražnja Britanaca za letove ka Tivtu porasla za 74 odsto, piše britanski "The Independent"

Britanski medij The Independent objavio je afirmativni članak o našoj zemlji, u kojem se navodi da prema podacima platforme Kayak, tražnja Britanaca za letove ka Crnoj Gori, tačnije ka Tivtu, porasla je za 74 odsto, dok je tražnja za Hrvatskom opala.

- Smješten u Bokokotorskom zalivu s pogledom na Jadransko more, turistička privlačnost Tivta leži u njegovoj obali gdje se nalazi prijatna promenada sa hotelima, barovima, kafićima i restoranima. Sjajna marina puna superjahti i okružena ekskluzivnim prodavnicama dovela je do poređenja sa Monakom na francuskoj rivijeri – ali turistima neće biti potreban budžet milijardera da bi uživali“, piše u članku pod nazivom „Britanci traže ovaj slikoviti grad u Crnoj Gori kao alternativu Hrvatskoj“, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije.

Kako se navodi u članku, istraživanje platforme Kayak su otkrila da su cijene letova do Tivta ove godine pale za devet odsto na prosječnu cijenu od £245 – što sugeriše da bi ovaj grad mogao biti idealna destinacija za ljetnji odmor 2024. godine. EasyJet i Jet2 lete direktno do Tivta iz Velike Britanije.

Osim Tivta, članak takođe naglašava popularnost obližnjih primorskih gradova Perasta i Kotora, koji pružaju šarm starih gradova poput Dubrovnika, ali bez gužvi.

Imajući u vidu da web stranica The Independent  na mjesečnom nivou broji do 21 milion posjetilaca, očekuje se da će epizode o Crnoj Gori doprinijeti promociji naše zemlje kao turističke destinacije.

Članak iz The Independenta prenijeli su i drugi svjetski mediji, što dodatno potvrđuje rastući interes za Crnu Goru kao atraktivnu i povoljnu turističku destinaciju.

Članak o Crnoj Gori u njemačkom turističkom magazinu Reise und Preise: Primorski život srijeće balkanski šarm

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. jul 2024 02:47