NTO/TUI / - NTO
18/06/2024 u 10:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Tripković Marković: Saradnja s TUI-jem može doprinijeti unapređenju turističkog sektora i imidža destinacije

Predstavnik najveće svjetske turističke kompanije TUI Gropu boravio je u Crnoj Gori kako bi se bliže upoznao sa raznovrsnom turističkom ponudom naše zemlje.

U prostorijama Opštine Kotor juče je održan sastanak na visokom nivou na kojem su prisustvovali član Izvršnog odbora TUI grupe i predsjednik TUI Care fondacije Tomas Elerbek, član njemačkog Bundestaga iz Hrišćansko-demokratske unije (CDU) Tilman Kuban, kao i predstavnici Fondacije Konrad Adenauer, direktorica NTO CG dr Ana Tripković Marković sa svojim saradnicima, gradonačelnik Opštine Kotor Vladimir Jokić i direktor LTO Kotor Jovan Ristić.

Tokom sastanka, razgovarano je o mogućnostima saradnje i unapređenja zajedničkih projekata, uz poseban fokus na jačanje turističkih veza Njemačke i Crne Gore. Ovaj susret predstavlja značajan korak ka daljem razvoju i jačanju odnosa između ove dvije zemlje

Tom prilikom Tomas Elerbek je kazao da je Crna Gora skriveni dragulj, koji ostavlja vrlo poseban utisak.

- Sjajan pejzaž, kultura i istorija, obale i impresivna priroda - sve ovo nudi nevjerovatna iskustva i uspomene za putnike. Moram da kažem da sam zaista osjetio nevjerovatno gostoprimstvo i otvorenost. Želio bih zahvaliti premijeru Milojku Spajiću, ministrima i predstavnicima Vlade i Nacionalne turističke organizacije Crne Gore na otvorenim i konstruktivnim razgovorima. Započeli smo dubinsku razmjenu o potencijalu Crne Gore kao turističke destinacije sa vrlo individualnim karakterom i o pozicioniranju brenda Crne Gore kao atraktivne međunarodne turističke destinacije. Nastavićemo ove razgovore i tako pratiti ekonomski razvoj zemlje tokom procesa pridruživanja EU. TUI je prilično zastupljen u Crnoj Gori, kruzerske kompanije redovno plove ka vašoj destinaciji, a TUI Care fondacija vodi TUI akademiju zajedno sa UNICEF-om Crna Gora. Ova akademija nudi značajan program učenja baziran na iskustvu i zapošljavanju za mlade ljude u Crnoj Gori kako bi mogli saznati više o potencijalnim karijernim mogućnostima i pripremiti se za tržište rada. Oko 1.200 mladih ljudi će imati koristi od programa kroz mogućnost praktične obuke, izgradnje vještina i karijernog savjetovanja s posebnim fokusom na turizam, kazao je Elerbek.

Direktorica NTO CG, Ana Tripković Marković je naglasila važnost prisustva TUI-ja u Crnoj Gori, te kazala da ova posjeta potvrđuje njihovu posvećenost i potencijal da značajno doprinesu daljem razvoju turističkog sektora.

- Dugogodišnja prisutnost i uticajna uloga TUI-ja u globalnom turizmu čine ovu posjetu izuzetno značajnom. Njihova dalja uključenost može dodatno da podstakne rast našeg turističkog sektora, privlačeći više posjetilaca i unapređujući naš međunarodni imidž. Kao vodeća kompanija u turizmu na globalnom nivou, TUI posluje na ključnim emitivnim tržištima Zapadne Evrope, što čini saradnju sa njima izuzetno značajnom. Moram naglasiti da je i prethodna saradnja sa TUI-jem, koji je decenijama prisutan na crnogorskom tržištu, doprinijela povećanju broja turista i napretku turističke industrije. Ova posjeta ima za cilj jačanje odnosa i istraživanje novih mogućnosti za promociju Crne Gore kao vrhunske turističke destinacije, poručila je Tripković Marković.

Direktor TUI-ja u Crnoj Gori: Kada jednom dođete ovdje, jednostavno želite da se vratite

Ona je ovom prilikom ukazala na ogroman potencijal njemačkog tržišta, te podsjetila na brojne aktivnosti NTO CG u proteklom periodu koje su bile usmjerene kao ovom tržištu.

- Tržište njemačkog govornog područja jedno je od ključnih za nas, što potvrđuju i statistika, imajući u vidu da se nalazi među prvih pet po broju dolazaka i ostvarenih noćenja. Istraživanja pokazuju da imamo potencijal za privlačenje još većeg broja gostiju. Samo jedna u nizu aktivnosti usmjerenih ka ovom tržištu je Destinacijski forum, koji smo organizovali u saradnji sa Udruženjem njemačkih turoperatora (DRV) i najznačajnijim poslovnim magazinom u oblasti turizma, fvw. U okviru foruma, Crnu Goru je posjetilo oko 60 njemačkih turističkih agenata, turoperatora i medija. Njihov dolazak već rezultira pripremama za narednu sezonu, kao i brojnim objavama o ponudi destinacije na platformama fvw magazina. U narednom periodu nastavićemo sa promocijom naše destinacije kroz saradnju s ključnim donosiocima odluka njemačke turističke privrede, zaključila je Tripković Marković.

TUI Group je vodeća svjetska turistička grupa sa sjedištem u Nemačkoj. TUI Grupa nudi integrisane usluge za svojih 19 miliona klijenata. Obuhvata preko 400 hotela i odmarališta sa premijum brendovima kao što su RIU, TUI Blue i Robinson, kao i 16 kruzera. Pored toga, grupa obuhvata i vodeće brendove turističkih operatera i online marketinške platforme širom Evrope, pet avio-kompanija sa više od 130 modernih aviona i oko 1.200 turističkih agencija.

Održivi ekonomski, ekološki i društveni razvoj je ključan dio korporativne kulture TUI Grupe. TUI Care Fondacija podržava turističke destinacije kroz projekte u 25 zemalja, fokusirajući se na obrazovanje, obuku i jačanje ekoloških i socijalnih standarda. Shodno tome, saradnja sa ovom renomiranom grupom može značajno uticati na dalji razvoj destinacije, investicije, povećanje broja turista, te održiv turistički razvoj.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. jun 2024 12:51