/ - D.S.
15/09/2023 u 10:31 h
D.S.D.S.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Turista na barskoj rivijeri 47 odsto više nego lani

U privatnom smještaju boravi 5.894 gostiju, ili 28 odsto više nego lani, u hotelima odmara 3.406 gostiju, ili 2.11 puta više nego prošle godine, dok u odmaralištima nama prijavljenih posjetilaca

Na barskoj rivijeri boravi 8.940 turista, što je 47 odsto više nego u istom periodu prošle godine, podaci su lokalne Turističke organizacije (TO).

U privatnom smještaju boravi 5.894 gostiju, ili 28 odsto više nego lani, u hotelima odmara 3.406 gostiju, ili 2.11 puta više nego prošle godine, dok u odmaralištima nama prijavljenih posjetilaca.

Grad pod Rumijom, makar po onome što se vidi ovih dana, ne treba da se žali posjetom u prvoj polovini septembra. Još uvijek su ulice i parkinzi puni automobila sa stranim registarskim tablicama, a šetalištem i gradom kreće se veliki broj ljudi koji pričaju na stranim jezicima.

Kako dublje ulazimo u septembar, cijene smještaja značajno padaju, često i do 50 odsto u odnosu na cijene u punoj sezoni. Ovo je naročito primamljivo porodicama sa djecom koja još nisu krenula u školu.

Pored finansijskih benefita, septembar gostima pruža i druge, jer mnogi turisti koriste priliku da se odmore van gužvi koje su neizbježne tokom jula i avgusta. Ovo se posebno odnosi na turiste koji koriste sopstveni prevoz.

Međutim, kako se u zvaničnoj statistici primjećuje povećan broj prijavljenih gostiju, ostaju još brojni neprijavljeni turisti, koji borave u stanovima, vikendicama, kod prijatelja...

Upravo zbog toga je teško zvanično utvrditi koliko je turista tokom jula i avgusta boravilo na ovom području. Ipak, ako imamo u vidu da se na području opštine nalazi preko 20.000 vikend kuća i stanova, i isto toliko ili više stambenih jedinica, te da svako od njih izdaje samo po dva ležaja, nije teško približno izračunati koliko gostiju nije evidentirano, što budžetu nanosi milionske štete.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jul 2024 06:25