Predstavljanje TO Budva na Sajmu turizma u Beogradu / - FOTO: TO BUDVA
22/02/2024 u 18:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

U Beogradu počeo Sajam turizma – “Avantura počinje ovdje”

Nacionalna turistička organizcija Crne Gore, loklane turističke organizacije, turistička privreda godinama učestvuju na Sajmu turizma u Beogradu

Jubilarni 45. Sajmu turizma, najveći i najposjećeniji sajam turizma u regionu, počeo je danas u Beogradu i trajaće do 25. februara.

Na Sajmu turizma u Beogradu koji se održava pod sloganom “Avantura počinje ovdje” ove godine je više od 400 izlagača, iz 30 -tak zemalja koji predstavljaju turističku ponudu u halama 1.1A i 4, Tradicionalno, na Sajmu turizma u Beogradu učestvuju turističke organizacije i udruženja, turistička privreda: hoteli, turistički centri, transportne kompanije, tur-operatori…

Nacionalna turistička organizcija Crne Gore, loklane turističke organizacije, turistička privreda godinama učestvuju na Sajmu turizma u Beogradu.

Martinović na sajmu turizma u Beogradu

Sajam turizma u Beogradu pruža priliku posjetiocima da iz velike ponude izaberu prema svojim afinitetima: porodična putovanja, putovanja za mlade uz bogatu ponudu aktivnog i adrenalinskog odmora, odmor u luksuznim hotelima, ali i u seoskim domaćinstvima…

Veliki multimedijalni događaj svim učesnicima i posjetiocima, kroz prezentacije tradicije i kulture, degustacije hrane, pruža mogućnost upoznavanja, umrežavanja i uspostavljanja poslovnih odnosa i partnerstva za dalju saradnju.

Promocija TO Budve

Turistička organizacija opštine Budva je zajedno sa privredom grada i Javnim preduzećem za upravljanje morskim dobrom Crne Gore počela promociju ovogodišnje turističke ponude budvanske rivijere na 45. Međunarodnom sajmu turizma, koji se održava od 22. do 25. februara u Beogradu.

- Prvi dan obilježili su brojni poslovni susreti, promocija aktivnog turizma i degustacija domaćih proizvoda, pršuta, sira, ali i lokalnih poslastica koje su pripremile predstavnice Organizacije žena Budve. Veliki broj posjetilaca interesovao se za ponudu budvanskih hotela tokom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika, cijene u predsezoni i sezoni kao i za detalje ponude kada je u pitanju aktivni odmor u Budvi - navode iz TO Budva.

U narednim danima, defileom kostimiranih članova NVO „Feštađuni“ i nastupom bubnjarske grupe „Mystic“ biće najavljen XXI Karneval u Budvi, Jadranski festival igre i svečana Ceremonija otvaranja sezone biće promovisani kroz umjetnički performans baletskog para iz beogradske baletske škole „Lujo Davičo“ i nastup gudačkog kvarteta „Habanera“ dok će program na štandu u subotu, 24. februara, u potpunosti biti posvećen najmlađima.

Štand Budve su prvog dana beogradskog sajma posjetili i Vladimir Martinović, ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera i Janko Odović, ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine.

Paralelno sa Sajmom turizma održava se i Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme Horeka.

Međunarodni 45. Sajam turizma u Beogradu, u srijedu veče svečano su otvorili predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i grčka ministarka turizma Olga Kefalogiani. Grča je inače država partner 45. Sajma turizma.

Sajam turizma je 45 godina vodeća manifestacija u Jugoistočnoj Evropi, a riječ je o događaju visokih profesionalnih standarda koji ima za cilj izgradnju odnosa, saradnje i povjerenja između posjetilaca i izlagača.

Danas je Sajam otvoren za posjetioce. Radno vrijeme sajma turizma danas, u petak i subotu je od 10 do 19 časova. U nedelju, kada se manifestacija zatvara, od 10 do 18 časova.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 23:50