Ilustracija / Boka News
16/07/2024 u 15:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

U Tivtu boravi više od 8.000 turista

U Tivtu trenutno boravi 8.030 gostiju što je za tri odsto više u odnosu na prošlu godinu, odnosno 11 odsto više u odnosu na 2019.

Kada su podaci za jun mjesec u pitanju, oni su za 7 odsto bolji u odnosu na 2023. godinu, kaže direktorica TO Tivat Nina Lakičević.

Ona ističe da je zabilježena nešto slabija predsezona ali da je period glavne sezone za sada dobar te da su i najave za špic sezone jako dobre.

- Kada je riječ o strukturi gostiju na prvom mjestu su gosti iz regiona, odnosno Srbije, zatim su tu gosti iz Rusije, BiH, Turske, Velike Britanije i Njemačke. U špicu sezone tradicionalno dominiraju gosti iz Srbije i Rusije. Povećan broj avio linija takođe utiče na strukturu gostiju tako da imamo sve više turista iz Zapadne Evrope i sa Bliskog istoka - pojašnjava Lakičević.

Ona ističe da ove godine znatno bolju popunjenost bilježe hoteli a kao razlog tome prvenstveno vidi cjenovnu politiku privatnih izdavaoca smještaja, odnosno male razlike u cijeni između privatnog i hotelskog smještaja.

- Imamo dobre najave za period pred nama, buking je dobar i sa optimizmom očekujemo špic turističke sezone - naglašava Lakičević.

Turistička organizacija, podsjeća ona, realizovala je brojne manifestacije kako bi upotpunila ponudu grada, a do kraja sezone planirana su brojna dešavanja.

- I za dane praznika potrudili smo se da imamo sadržajan program na Pinama. Tako smo imali koncert jedne od najvećih zvijezda world music scene Jasmin Levi, dok večeras imamo veoma uspješan koncert regionalne zvijezde Alena Islamovića - kaže Lakičević.

Nastup Alena Islamovića na Pinama okupio je ljubitelje ex YU roka, i starih hitova Bijelog dugmeta i Divljih jagoda.

TO: U Herceg Novom 23,32 hiljade turista

Islamović je u postoperativnom stanju zbog povrede noge, ali ga ni ta situacija nije omela da nastupi, jer kako nam je kazao, ne želi da otkaže ni jedan nastup i uskrati publiku uživanja u njegovom repertoaru.

- Poslednji put sam u Tivtu bio prije 15 godina i grad se zaista promijenio na bolje, izgleda moderno i nadam se da imate lijepu turističku ponudu - kazao je proslavljeni pjevač.

Islamović se osvrnuo na sada aktuelnu turneju Bijelog dugmeta u okviru koje je planirano 50 koncerata ovog benda.

- Krenuli smo iz Sarajeva, to je bio za sve nas jako emotivan koncert, imamo sada nekoliko nastupa ali će se ta turneja 50 godina Bijelog dugmeta zahuktati od oktobra i svi veći gradovi mogu da nas očekuju - poručio je Islamović.

Publika na panama uživala je uz poznate hitove do iza ponoći dok je u uvodnom dijelu publiku zabavljao lokalni sastav “Toć”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
07. septembar 2024 20:49