demokrate
29/09/2024 u 11:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Demokrate: DPS pokušava pripisati drugima ono što je upisivao ranije

Odgovor na pitanje poslanika Andrije Nikolića, da li lica mogu glasati ako su navodno upisana u birački spisak druge države, dala je DPS, odnosno vlast koju je predvodio DPS, dozvolivši tim istim biračima da glasaju u Crnoj Gori, unazad tri decenije, navode Demokrate.

Nikolić: MUP i njegovi čelnici da ne manipulišu

- Pritom je važno istaći da DPS javnosti niti bilo kom drugom nije dostavio niti jedan jedini dokaz da su lica koje je vlast DPS upisivala u birački spisak, ujedno upisana i u birački spisak bilo koje druge države.  DPS je spinom imala za cilj da uzbuni i manipuliše javnošću i iz tog razloga spiskove nijesu dostavili na dan kad su održali press konferenciju, već tri dana kasnije i to dan pred izborni dan, nakon isteka radnog vremena sa namjerom da onemoguće MUP-u i otežaju mu posao da izvrši provjeru i utvrdi da su ta lica upisana od strane DPS Vlada- ističu iz Demokrata.

Kako su kazali, ono što je DPS upisivao sada pokušava pripisati drugima.

- Postavljamo pitanje: "Zašto gospodo nijeste obrisali ova lica, ako ima dokaza i osnova, za vrijeme vaše vlasti?" A dajemo i odgovor koji je vrlo jasan: Zato što ste ih vi upisali i zato što su u biračkom spisku i kako ste tada tvrdili, u skladu sa Zakonom i Ustavom Crne Gore, garantujući tačnost i ažurnost biračkog spiska. A, svako ko je upisan u birački spisak Crne Gore ima pravo glasa i svako onemogućavanje prava glasa je krivično djelo. Uhvaćeni ste u pokušaju obmane građana Crne Gore i zato ste krili podatke sve do juče do 17 časova, očigledno čekajući kraj radnog vremena u sistemu državne uprave, odnosno u Ministarstvu u kom se jedino može provjeriti osnov i vrijeme upisa.- ističu Demokrate.

Poručku DPS-u: "I naravno kako vam i dolikuje, najavili ste spisak sa 3.300, pa sa 2.300, a dostavili svega 1.910, od čega je 1.905 upisano za vrijeme vaše vlasti".

Ocjenjuju ovo kao tagikomičan i jeftin trik, kao i u susret nekim prethodnim lokalnim izborima.

- Očekivano od vas, da birače koje ste vi upisivali pokušavate podmetnuti drugima- navode Demokrate.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
29. septembar 2024 11:57