jakov milatović / - FOTO: KABINET PREDSJEDNIKA
23/11/2023 u 13:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Akcija predsjednika i Crvenog krsta: Prikupljene namirnice za više od 2.000 siromašnih porodica

Crveni krst je obezbijedio dodatnih 1.500 paketa pomoći najugroženijima, čime je postignuto da 3.800 porodica dobije ovu vrstu pomoći

U akciji koju su pokrenuli Crveni krst i Kabinet predsjednika osigurane su životne namirnice za 2.300 porodica u Crnoj Gori koje se suočavaju sa teškom ekonomskom situacijom. Zahvaljući podršci privrede u akciji koja je realizovana u periodu od 13. do 31. oktobra, prikupljen je novčani iznos od 128.958 eura, dok vrijednost sredstava koje su kompanije donirale u robi iznosi 35.600 eura.

Takođe, Crveni krst je obezbijedio dodatnih 1.500 paketa pomoći najugroženijima, čime je postignuto da 3.800 porodica dobije ovu vrstu pomoći.

- Društvena odgovornost i velikodušnost koju je naša privreda pokazala predstavljaizvanredan primjer kako privatni sektor može igrati bitnu ulogu u poboljšanju kvaliteta života naših građana. Ovim angažmanom biznis zajednice poslata je snažna poruka solidarnosti i saosjećanja, ali i pružena inspiracija mnogima u našem društvu. Saradnja u ovoj i sličnim inicijativama jača povjerenje između državnih institucija i privrede i stvara kvlitetnu podlogu za naše buduće zajedničke napore u rješavanju društvenih problema - poručio je Milatović.

Predsjednik Crvenog krsta Crne Gore Mitar Vučković, izrazio je zahvalnost na prilici da sa Predsjednikom Crne Gore razgovara o status ove organizacije.

- Ove godine obilježavamo 148 godina postojanja, djelovanja i podrške institucijama sistema, ali, prije svega, građanima Crne Gore. Sve što radimo, u skladu sa Zakonom o Crvenom krstu Crne Gore, kroz poslove od javnog interesa, radimo upravo za dobro i u korist naših građana - zaključio je on. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 22:37