Božić 2023 / - Dan
05/01/2024 u 09:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Čestitke povodom Badnjeg dana i Božića

Neka nas ovaj Božić podsjeti da je najdragocjenije blago koje možemo njegovati i čuvati - ljubav prema bližnjem, toplina porodičnog ognjišta, i bratsko poštovanje prema svim ljudima, bez obzira na vjersku pripadnost, naveo je Bogdanović

Pravoslavni vjernici 6. i 7. januara proslavljaju Badnji dan i Božić.

Funkcioneri iz političkog i društvenog života uputili su čestitke građanima i građankama Crne Gore povodom predstojećih praznika.

 

Božić poziva na radost, porodično zajedništvo i mir među ljudima

Dan kojim proslavljamo rođenje Isusa Hrista kao izvor nade i ljubavi, predstavlja duboko ukorijenjen događaj u duhovnom nasljeđu čovječanstva, poručio je potpredsjednik Vlade Crne Gore Aleksa Bečić čestitajući Badnji dan i Božić mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju, episkopima, monaštvu, sveštenstvu i svim vjernicima. koji najradosniji hrišćanski praznik slave po Julijanskom kalendaru, srdačno čestitam Badnji dan i Božić.

- Dan kojim proslavljamo rođenje Isusa Hrista kao izvor nade i ljubavi, predstavlja duboko ukorijenjen događaj u duhovnom nasljeđu čovječanstva i praznik koji poziva na radost, porodično zajedništvo i mir među ljudima. Neka nam ovi blagi dani koji nas podsjećaju na vrijednosti koje treba da nas ujedinjuju i vode kroz život, daju dodatni podstrek da kroz mirni suživot i iskrene namjere, udruženim naporima istrajemo na putu ka ostvarenju zajedničkih ciljeva mira, uzajamnog razumijevanja i poštovanja, svjesni da su oni temelj na kojem treba da izgradimo bolji i sigurniji svijet za sve nas - poručio je Bečić.

Sa iskrenom željom da predstojeće praznike provedete u radosti i blagostanju i da vam ova godina donese uspjeh na ličnom i profesionalnom planu i dobru na svakom koraku, još jednom Vama, episkopima, monaštvu, sveštenstvu i svim vjernicima čestitam nastupajući Badnji dan i Božić, naveo je Bečić u čestitki sveštenstvu i vjernicima koji slave Badnji dan i Božić po Julijanskom kalendaru.

 

Božić da podsjeti na dragocjene vrijednosti

Predsjednik Kluba poslanika Demokrata Boris Bogdanović, u ime Kluba i u svoje ime poželio je srećan Badnji dan i Božić mitropolitu crnogorsko-primorskom gospodinu Joanikiju, episkopima, monaštvu, sveštenstvu i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti.

- Ovi blagi dani, kada se badnjaci pale kao simboli vjere i nade širom naše Crne Gore, nisu samo trenuci vjere, tradicije i sjećanja, već i prilika da duboko promišljamo o univerzalnim vrijednostima koje ovaj sveti praznik simbolizuje. Neka nas ovaj Božić podsjeti da je najdragocjenije blago koje možemo njegovati i čuvati - ljubav prema bližnjem, toplina porodičnog ognjišta, i bratsko poštovanje prema svim ljudima, bez obzira na vjersku pripadnost. Daj Bože da nas ovi sveti dani nadahnu da s ponosom slavimo ove vječne vrijednosti, koje čine srž našeg društva i temelj naše zajedničke budućnosti, naveo je Bogdanović.

Kako je dodao, "s ponosom i zahvalnošću se sjećamo da smo prije tri godine, baštineći mudrost i hrabrost naših predaka, uspjeli sačuvati dostojanstvo i slobodu svakog vjernika svih konfesija, čuvajući tako bogati kulturni mozaik naše Crne Gore".

- U nadi da će blagodat Božića unijeti radost, mir i ljubav u svaki dom, želim svim građankama i građanima da ove praznične dane provedu u blagostanju, dobrom zdravlju i radosti svojih najmilijih. Hristos se rodi, naveo je Bogdanović.

Knežević: Božić potvrđuje vječito rađanje Isusa Hrista

Predsjednik DNP CG, Milan Knežević, u ime Partije, kao i u svoje ime, najsrdačnije čestita Badnji dan i Božić patrijarhu srpskom, Njegovoj svetosti Porfiriju, mitropolitu crnogorsko-primorskom, Njegovom visokopreosveštenstvu Joanikiju, sveštenstvu i monaštvu srpske pravoslavne crkve, kao i svim pravoslavnim vjernicima u Crnoj Gori i rasijanju.

Knežević i ovog puta iskazuje snažnu želju da pravoslavni vjernici Badnje veče i Božić, kao najradosniji hrišćanski praznik, dočekaju posvećeni plemenitim emocijama i jačanju duhovnog mira, spokoja, lične i društvene harmonije.

Božić, po mišljenju Milana Kneževića, uvijek iznova, na način dostojan vjere pravoslavne, potvrđuje vječito rađanje Isusa Hrista, uz Hristove poruke sloge, koje jačaju pravoslavnu duhovnost i suživot svih naroda i vjera.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 20:20