DAA Montenegro, Super Creatives 2024 / - ILUSTRACIJA
25/06/2024 u 12:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

DAA Montenegro raspisala javni poziv za dodjelu stipendija svršenim studentima umjetničkih fakulteta

Kreativna agencija DAA Montenegro raspisala je javni poziv za dodjelu stipendija za studijsku godinu 2024/2025. svršenim studentima umjetničkih fakulteta u Crnoj Gori.

Stipendija za izvrsnost u kreativnim oblastima pod nazivom "DAA Super Creatives", namijenjena je najkreativnijim studentima fakulteta likovnih i dramskih umjetnosti i Muzičke akademije Univerziteta Crne Gore, Fakulteta vizuelnih umjetnosti Univerziteta Mediteran kao i Fakulteta za dizajn i multimediju Univerziteta Donja Gorica.

Stipendija se sastoji iz finansijskog dijela, koji podrazumijeva dvije stipendije u visini od po 2.500,00 eura bruto, kao i nefinansijskog u vidu radnog angažmana u Agenciji u periodu od 1.oktobra 2024 do 28.februara 2025.

Uspostavljanjem ove stipendije, DAA Montenegro je željela da ukaže na nezavidnu poziciju u kojoj se nalaze mladi ljudi koji tek izlaze na tržište rada - od njih se očekuje da već imaju iskustvo koje ne mogu da dobiju, jer im se zbog nedostatka istog uskraćuju prilike da ga steknu. Studenti sa umjetničkih fakulteta su u još nepovoljnijoj poziciji, jer postoji veliki jaz između onoga za šta su se spremali na fakultetima i onoga što je realnost tržišta.

Imajući to u vidu, Agencija se postavlja kao spona između studentske i radne realnosti. Nastavljajući svoju društveno odgovornu misiju, svojim kapacitetima želi da osnaži one koji tek izlaze na tržište rada i omogući im mjesto gdje mogu da iskažu i nadograde svoj autentični izraz.

Tekst Javnog poziva sa prijavnim formularom dostupan je na sajtu www.daa.co.me/supercreatives.

Agencija DAA Montenegro ohrabruje sve kandidate koji zadovoljavaju uslove da se prijave za DAA Super Creatives stipendiju i time steknu priliku da rade i stvaraju u inspirativnom okruženju sa dokazanim profesionalcima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. jun 2024 12:43