Jakšić Stojanović: Važno je da djeca u ranom djetinjstvu spoznaju važnost sporta / - MPNI
04/04/2024 u 11:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jakšić Stojanović: Važno je da djeca u ranom djetinjstvu spoznaju važnost sporta

Projekat „Razvoj rukometa u vrtićima“ koji sprovodi Rukometni savez Crne Gore je veoma važan jer mu je cilj promocija važnosti sporta među najmlađima i razvoj rukometnih vještina već u ranom djetinjstvu, kazala je ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović tokom posjete vrtića „Zagorka Ivanović“ na Cetinju.

Direktorica Javne predškolske ustanove „Zagorka Ivanović“ Maja Mićunović upoznala je ministarku se infrastrukturom i radom vrtića, te potrebama i izazovima s kojima se ova ustanova suočava i iznijela predloge za unapređenje infrastrukture.

- Ministarstvo je spremno da nastavi uspješnu saradnju sa vrtićima, kako bi se osigurali optimalni uslovi za djecu i osoblje. Ova posjeta predstavlja korak ka jačanju saradnje između Ministarstva i vrtića u cilju unapređenja kvaliteta predškolskog obrazovanja u Crnoj Gori - kazala je Jakšić Stojanović.

Spremnost ministarke da pruži podršku projektu „Razvoj rukometa u vrtićima“ dodatno naglašava važnost brige o najmlađima. Njihov razvoj treba da bude prioritet društva, a sport pruža sjajnu priliku za fizički, mentalni i socijalni razvoj djece od najranijih godina.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 14:41