/ FOTO: KCCG
04/10/2022 u 12:40 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

KCCG: Apel građanima, vozilo Hitne pomoći ne može da priđe Urgentnom centru

U krugu KCCG moći će ući i vozilo koje preuzima pacijenta na ulazu Poliklinike koji je otpušten iz bolnice na dalje kućno liječenje

Zbog nepropisno parkiranih vozila u krugu Kliničkog centra Crne Gore svakodnevno je otežan saobraćaj čime se ometa redovno funkcionisanje naših službi (Služba za transport, Služba za inžinjering i tehničko održavanje, Služba za pripremu i distribuciju hrane).

- Ovo pitanje je veoma važno kada znamo da nekada i sekunde odlučuju u spašavanju ljudskih života. Iz istog razloga, vrlo često službena vozila Zavoda za hitnu medicinsku pomoć imaju otežan pristup, prije svega Urgentnom centru. Shodno tome, od sjutra u krugu KCCG neće biti dozvoljeno zadržavanje (parkiranje) vozila u vlasništvu građana ili pacijenata koji koriste naše usluge kao i taksi vozila. Zbog svega navedenog, od sjutra će zaposleni Službe obezbjeđenja KCCG strogo kontrolisati saobraćaj u krugu naše ustanove, što znači da će motornim vozilom moći ući samo službena vozila za potrebe KCCG, zaposleni koji imaju parking mjesto, kao i vozila sa oznakom za osobe sa invaliditetom. Takođe će motornim vozilom, bilo sopstvenim ili koristeći taksi, moći ući u izuzetnim slučajevima, odnosno samo pacijenti za dijalizu, oni koji koriste ortopedska pomagala i pacijenti sa urgentnim zdravstvenim stanjima, ali bez mogućnosti zadržavanja ili parkiranja- NAVODE U SAOPŠTENJU IZ kccg.

U krugu KCCG moći će ući i vozilo koje preuzima pacijenta na ulazu Poliklinike koji je otpušten iz bolnice na dalje kućno liječenje.

- Apelujemo na građane da, kada iz bilo kojih razloga dolaze u KCCG, imaju razumijevanja i sarađuju sa zaštitarima Službe obezbjeđenja- poručuju iz KCCG.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 01:37