Милан Кнежевић / - ФПТП: ДЕМОКРАТСКИ ФРОНТ
23/01/2022 u 14:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Кнежевић: ЦГ мора увијек стремити да јавна ријеч и лик објективног и храброг новинара имају подршку државе и њених органа

Кнежевић позива све политичке и друге друштвене чиниоце, као и све грађане Црне Горе, да у свим предстоjећим друштвеним дешавањима исказуjу максимум уважавања према новинарима

Предсjедник ДНП ЦГ, Милан Кнежевић, честитао jе данас новинарима Црне Горе њихов свиjетли празник, 23. jануар, уз пуно поштовање према њиховоj одговорноj струци, увиjек повезаноj с броjним изазовима времена, због чега су новинари у нашоj држави, у годинама за нама, подниjели и наjвеће жртве.

Кнежевић истиче да сваку земљу напредне демократиjе карактерише слободна риjеч, достоjанство и право новинара на професионално извjештавање, те да Црна Гора увиjек мора стремити ка томе да jавна риjеч и лик обjективног и храброг новинара имаjу пуну подршку државе и њених органа.

Кнежевић оцjењуjе да Дан новинара Црне Горе данас честитаjу и неки коjи на то своjим чињењем, или нечињењем, немаjу пуно морално право, и притом подсjећа да су преко судбина слободних и неустрашивих новинара исписане неке од наjсвjетлиjих страница новиjе црногорске историjе.

Предсjедник ДНП ЦГ истиче да jе држава тек диjелом успjела расвиjетлити нападе на новинаре у Црноj Гори, али и да ова актуелна власт, осим декларативних залагања, досад ниjе направила никакав искорак у расвjетљавању мучког убиства Душка Jовановића, чиjи свиjетли лик остаjе као свjетионик неустрашивог и одговорног новинарства не само у нашим него и свjетским оквирима.

Кнежевић позива све политичке и друге друштвене чиниоце, као и све грађане Црне Горе, независно од политичке и друге друштвене ориjентациjе, да у свим предстоjећим друштвеним дешавањима исказуjу максимум уважавања према новинарскоj професиjи и новинарима, не спречаваjући их да извjештаваjу са свих политичких и других дешавања, што чини jедну од окосница демократског имиџа сваке земље и свеукупне културе живљења.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 17:47