/ FOTO: ZHMS
24/07/2022 u 16:27 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Meteo alarm i dalje na snazi: Sjutra do 39 stepeni

Vjetar slab do umjeren, promjenljivog smjera, na krajnjem jugoistoku, u jutarnjim satima, umjeren do pojačan, sjeveroistočni

Toplotni talas će se i sjutra osjetiti širom Crne Gore. Visoke temperature i vrućina potrajaće još neko vrijeme, a oni koji budu pored mora nema sumnje da će lakše prebroditi ove vrućine. Sjutra će biti pretežno sunčano i veoma toplo vrijeme. Vjetar slab do umjeren, promjenljivog smjera, na krajnjem jugoistoku, u jutarnjim satima, umjeren do pojačan, sjeveroistočni. Jutarnja temperatura vazduha 14 do 28, najviša dnevna 29 do 39 stepeni.

image

vremenska prognoza

- VREMENSKA PROGNOZA

- Podgorica: Pretežno sunčano i veoma toplo. Vjetar, slab do umjeren, promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura vazduha oko 27, najviša dnevna do 39 stepeni- saopšteno je iz Zavoda za  hidrometeorologiju i sezimologiju.

Iz Auto moto saveza svakodnevno savjetuju opreznu vožnju i izbjegavanje putovanja u najtoplijem dijelu dana.

Micev: Pad temperature početkom avgusta

Topli tropski talas zadržaće se u Crnoj Gori do kraja jula, a pad temperature i uslovI za kišu mogu se očekivati početkom avgusta, rekao je meteorolog Branko Micev.

- Do kraja jula bićemo pod uticajem tople vazdušne mase, sa tim što se očekuju kratke oscilacije u temperaturama- kazao je  Micev.

On je naveo da će danas popodne na sjeveru biti uslova za razvoj grmljavinskih oblaka u planinskim predjelioma.

- Ponovo u srijedu imaćemo iste uslove u centralnim i sjevernim područjima moguća i kratkotrajna kiša i pad temperature. Imaćemo te oscilacije, ali generalno do kraja jula imaćemo tople vazdušne mase i temperatura će sa određenim dnevnim oscilacijama biti na nivou od 40 stepeni, znači od 38 do 41 stepen- naveo je Micev.

Ako ne dođe do promjene prognostičkog materijal, kako je istakao Micev, promjena vremena se očekuje 31. jula na 1. i 2. avgust.

- Očekuje se ciklonska aktivnos u regionu Jadrana to znači da će doći do priliva hladnijeg vazduha, prekida se ova topla tropska serija i imaćemo uslova za kišu, pljuskove sa grmljavinom i u takvim situacijama moguće su i kratkotrajne vremenske nepogode- rekao je Micev.

On je kazao da su u subotu izmjerene rekordne temperature u nekim gradovima, Danilovgrada gdje je bio 41 stepen. Pljevljima, Žabljaku, Kolašinu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 13:04