/ - MINISTARSTVO PROSVјETE, NAUKE I INOVACIјA
18/02/2024 u 23:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ministarstvo: Žalimo zbog štrajka prosvjetara, omogućiti djeci pravo na redovno školovanje

Informišemo javnost da će premijer, ministarka prosvjete, nauke i inovacija i ministar finansija, prisustvovati sastanku sa Glavnim odborom Sindikata prosvjete koji će se održati u srijedu, u 17 sati, zaključuju u saopštenju.

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija žali zbog odluke Sindikata prosvjete o stupanju u štrajk.

- Rješenja se postižu dijalogom, a ne jednostranim akcijama. Ministarstvo je tokom cijelog prethodnog perioda, odgovorno pristupilo razmatranju stavova Sindikata i u saradnji sa Ministarstvom finansija i Vladom u cjelini, ponudilo najoptimalniji predlog rješenja po sve strane - navode u saopštenju iz Ministarstva.

Božović: Hoće da nas utjeraju u učionice kao stoku u obore

Dodaju da poziv na dalji dijalog sa Vladom je kucanje na otvorena vrata.

Božović: U ponedjeljak počinje štrajk prosvjetara, od nas traženo da ga odložimo

- Uvažavamo sve razumne stavove, ali takođe pozivamo na potrebu razumijevanja pozicije Vlade, koja je u jako kratkom periodu napravila značajne rezultate i intenzivno radi na unapređenju standarda svih građana, uključujući i prosvjetne radnike.  Uvjereni smo da će se doći do kompromisa i da se neće ugroziti prava učenika, koji će biti najpogođeniji ovom odlukom, te da će do tada pravo na štrajk biti korišćeno u skladu sa važećim zakonskim okvirom - ističu iz Ministarstva.

Još jednom pozivaju sve da se rukovode interesom djece i da im se omogući pravo na redovno školovanje, posebno nakon korona virusa i brojnih prijetnji bombama, zbog čega je u prethodnom periodu dosta toga propušteno. 

- Takođe, informišemo javnost da će  premijer, ministarka prosvjete, nauke i inovacija i ministar finansija, prisustvovati sastanku sa Glavnim odborom Sindikata prosvjete koji će se održati u srijedu, u 17 sati - zaključuju u saopštenju.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 23:34