Univerzitet Crne Gore / - SRDJAN BOLJEVIC
20/07/2023 u 09:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Početkom septembra konkurs za treći upisni rok

Pravo prijave na konkurs za upis na osnovne studije ima crnogorski državljanin i stranac, u skladu sa zakonom, koji je stekao odgovarajuću kvalifikaciju IV-1 podnivoa Nacionalnog okvira kvalifikacija

Univerzitet Crne Gore (UCG) raspisaće početkom septembra treći konkurs za upis studenata u prvu godinu osnovnih studija za studijsku 2023/24. godinu.

Navodi se da će, u skladu sa programom Ministarstva prosvjete, UCG organizovati elektronsko prijavljivanje na ovaj konkurs.

- Samo u izuzetnim slučajevima, (kada u registrima ne postoje podaci o postignuću u srednjoj školi, u slučaju stranih državljana, državljana Crne Gore koji su srednju školu ili dio završili van Crne Gore i slično), kandidat je dužan da dostavi prijavu i originale potrebnih dokumenata studentskoj službi organizacione jedinice, kaže se u saopštenju.

Pravo prijave na konkurs za upis na osnovne studije ima crnogorski državljanin i stranac, u skladu sa zakonom, koji je stekao odgovarajuću kvalifikaciju IV-1 podnivoa Nacionalnog okvira kvalifikacija.

Informacije o broju preostalih mjesta koja će se finansirati iz Budžeta Crne Gore biće date u konkursu, koji će početkom septembra biti objavljen u dnevnom listu koji izlazi u Crnoj Gori i na sajtu UCG (www.ucg.ac.me).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 22:29