Zdenka Popović / - Foto: Skupština
02/05/2024 u 21:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Popović: Sloboda medija ključni uslov napretka Crne Gore ka EU

Potpredsjednica Skupštine Crne Gore Zdenka Popović uputila je čestitku povodom Međunarodnog dana slobode medija koji se obilježava 3. maja.

- Danas, više nego ikad prije, sloboda medija predstavlja osnov i branik demokratskog društva, dok novinari igraju vitalnu ulogu u otkrivanju istine, razotkrivanju korupcije i očuvanju demokratskih principa - navela je Popović u čestitci.

Zato, prema njenim riječima, naša je obaveza da zaštitimo i unaprijedimo slobodu medija.

- Ubrzo ćemo, nadam se, biti svjedoci usvajanja novih medijskih zakona koji će postaviti veće standarde i osigurati veću slobodu medija, kao i zaštitu novinara. Ujedno, želim podsjetiti da je sloboda medija ključni uslov napretka Crne Gore ka Evropskoj uniji. Poštovanje slobode medija ne samo da jača naše demokratske institucije, već i pokazuje našu posvećenost vladavini prava i evropskim je vrijednostima, jer je slobodno novinarstvo ključno za izgradnju otvorenog i demokratskog društva u kojem se svačiji glas čuje - dodala je Popović.

Stoga, povodom Međunarodnog dana slobode medija, ukazujee na obavezu očuvanja i unaprjeđenja slobode medija.

- Kako bismo osigurali da novinarska profesija ostane neprikosnovena i da novinari mogu obavljati svoj posao bez straha - poručila je.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 01:47