/ - PRINTSCREEN/GOOGLE
14/03/2024 u 06:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Serija naknadnih potresa u Nikšiću

Nakon snažnog zemljotresa jačine 5,4 stepena Rihterove skale koji je registrovan jutros u 4.05 časova na 32 km od Nikšića, u ovom području zabilježeno je više blažih, naknadnih potresa.

Prema podacima Evropsko-mediteranskog seizmološkog centra naknadni potresi registrovani su u:

05:38 – 2,8 stepena Rihterove skale

05:18 – 2,6 stepena Rihterove skale

05:01 – 2,3 stepena Rihterove skale

04:30 – 3,1 stepena Rihterove skale

Zemljotres jačine 5,4 stepena Rihterove skale registrovan je jutros u 4.05 časova u blizini Nikšića, saopšteno je iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

- Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju je dana 14. marta 2024. godine, u 4 časa i 6 minuta registrovao jači zemljotres sa epicentrom na 5 km jugozapadno od Čarađa (Crna Gora). Jačina ovog zemljotresa u hipocentru (žarištu) iznosila je 5.4 jedinice Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od VII stepeni Merkalijeve skale (MCS). Žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od 14 km, navodi se u saopštenju ZHMS.

Zemljotres se osjetio u cijeloj Crnoj Gori, kao i u BiH i Hrvatskoj. Još uvijek nemamo podatke o eventualnoj šteti.

Jak zemljotres pogodio Crnu Goru

Epicentralni intenzitet zemljotresa bio je VII stepeni MCS skale, a kako saopštavaju iz ZHMS zemljotres je mogao izazvati materijane štete u epicentralnom području.

„Na osnovu numeričkog modela promjene intenziteta sa rastojanjem u ovom regionu, magnitude zemljotresa i dubine hipocentra, ovaj zemljotres je mogao izazvati izvjesne materijalne štete u epicentralnom području.“

(RTNK)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 05:31