Evropski dan medicine / - KCCG
05/11/2023 u 11:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sjutra pormocija laboratorijske medicine

KCCG organizuje dan otvorenih vrata nizom aktivnosti koje promovišu i zagovaraju ulogu i značaj laboratorijske medicine

Centar za kliničko-laboratorijsku dijagnostiku (CKLD) Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), povodom 5. novembra – Evropskog dana laboratorija, organizovaće sjutra Dan otvorenih vratam saopšteno je iz KCCG.

- Ispred Evropske federacije za laboratorijsku medicinu (EFLM) pokrenuta je inicijativa za obilježavanjem Evropskog dana laboratorija u svim državama članicama EFLM. Ova profesija je od vitalnog značaja za svaki zdravstveni sistem i ovo je prilika da skrenemo pažnju i da je promovišemo, navode u saopštenju.

Zbog toga KCCG organizuje dan otvorenih vrata nizom aktivnosti koje promovišu i zagovaraju ulogu i značaj laboratorijske medicine.

- U ponedjeljak, 6. novembra, u periodu od 10 h do 12 h ispred Poliklinike KCCG na promotivnom pultu zainteresovanim građanima medicinsko osoblje CKLD-a će dijeliti promotivne flajere sa sadržajem o značaju i primjeni laboratorijske medicine. Takođe je organizovan dan otvorenih vrata za maturante Gimnazije “Slobodan Škerović” koji će imati priliku da obiđu CKLD i na taj način se bliže upoznaju sa ovom veoma važnom granom medicine, što mislimo da može biti značajno pred njihovu odluku o budućem pozivu, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 15:19