Spajić i učenici / - DJORDJE CMILJANIC
25/03/2024 u 09:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Spajić dobitnicima nagrada na državnom takmičenju znanja: Vi ste najsvjetlija budućnost ove zemlje

Predsjednik Vlade Milojko Spajić govorio je na Svečanosti povodom dodjele nagrada učenicima osnovnih i srednjih škola za ostvarene rezultate na državnom takmičenju koju je upriličilo Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija.

- Ova država je 31. oktobra prošle godine, kada je izabrana 44. Vlada, svoje koordinate podesila na razvoj, vladavinu prava i evropsku integraciju. Ali nijedno naše odredište nije ni dostižno ni samodostatno ako ne počiva na kvalitetnom obrazovanju - istakao je Spajić.

On je dodao da je zadatak Ministarstva, na čelu sa profesorkom Jakšić Stojanović „izvanredno obrazovanje za izvanrednu Crnu Goru“, jedan od najvažnijih ali i najtežih koje imamo.

image

Spajić i učenici

- DJORDJE CMILJANIC

Premijer je u svoje i u ime Vlade Crne Gore čestitao dobitnicima nagrada i kazao da od devedestpet hiljada učenika u obrazovnom sistemu Crne Gore njih sto troje – dakle svega oko jedan odsto, dobija ovo prestižno priznanje.

- Biti u jedan posto najboljih privilegija je rijetkih - zato ste za nas baš vi simboli jedne generacije, a pored toga i šampioni svojih škola, ponos svojih porodica i najsvjetlija budućnost ove zemlje - zaključio je Spajić.

Na događaju su govorili i ministarka prosvjete, nauke i inovacija prof. dr Anđela Jakšić Stojanović i direktor Ispitnog centra Miloš Trivić.

(FOTO) Spajić: Napredak Crne Gore nemoguć bez kvalitetnog obrazovanja

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 08:48